2012-07-31 510 浏览
見朋友食得咁開心,生日去試下。一入門口,我話訂了枱,侍應個樣好黑話我無聽電話,我話頭先睇戲不能接,之後比左一張騎樓底的枱,因為落雨成地水,我話可以拖一拖或換枱嗎?當時全餐廳只有一張枱有客。侍應黑面地換了枱,再黑面地落單。我問有咩招牌菜,無啋我。所有食物高水準,食了虎蝦,燒蠔,扇貝,吞拿魚鮫,蕃茄沙律,燒白蘑菇,魷魚咀,大蜆粥,燒日本香腸,及兩杯啤酒。全部非常新鮮,超好味。但全程由黑面的侍應幫我們燒,超唔自在。中途燒蝦,剪蝦的油彈到我們。其實係正常因為好近,但侍應好寸:「彈到你牙 」半句唔好意思都無,遞了紙巾在枱繼續燒。如果我唔係生日,我同老公一定翻佢地枱或走人!看看其他枱,侍應們喪屍地燒烤,半點笑容也沒有。埋單九百幾,咁ge服務,老公仲一千蚊唔洗找,我話服務一元都唔值。下年生日都係去相熟的餐廳。@_@
見朋友食得咁開心,生日去試下。

如果我唔係生日,我同老公一定翻佢地枱或走人!

下年生日都係去相熟的餐廳。@_@

2012-07-31
庆祝纪念