2005-09-04
昨晚同老公兩小口子去左呢到食慶祝佢既生日,之前睇到大家既推介已經寫下要食乜野. 因為有太多野想食, 但得兩個人又唔係大胃王. 於是叫左以下既食物:蒜蓉飽(一客五件, 配咖哩食應該好正, 但飽唔熱又唔新鮮, 有d隔夜飽既感覺)咖哩蟹(正! 好大隻蟹又新鮮又多配料, 我食到不顧儀態用手食. hehe..)冬蔭公(因為我唔好呢個湯, 但老公好想試, 所以叫左個細既, 見到好足料, 不過老公話唔夠辣!)生蝦刺身($60 蚊有成十幾隻, 仲有炸左既蝦頭.好抵食, 之前去過西沙茶座食一樣新鮮爽口不過就貴D )炒通菜(好香好夠辣)苧頭焗飯(侍應送到黎既時候, 因為見有好多海鮮係面, 以為黎錯左! 好味好香, 食落仲有飯蕉係底, 不過我地都食唔晒, 仲打包今日當午餐係公司食...哈哈) 椰青2 個(唔夠凍, 椰肉好薄)共: $302 無加一叫左咁多野, 食完後都覺有些少過份..我地已經打算下次要同一大班朋友再食過!!
炒通菜(好香好夠辣)
椰青2 個(唔夠凍, 椰肉好薄)
共: $302 無加一