2022-11-19
燒肉真係食極都唔會厭!!尤其係日式燒肉,充滿油花既和牛特別有滿足感.大阪城和牛四點盛合以大阪城做盛盒中間可以分成唔同層放入各款牛肉.頂層係厚切和牛金塊磗,和牛油花分佈細膩而且平均,牛脂極香,肉質入口嫩滑而且無渣.中層和牛肋條同樣軟滑鬆軟,充滿牛香.最底層特級厚切牛舌及和牛三角腩同樣吸引!和牛三角腩豐腴肉嫩,質感香軟,每啖都充滿濃郁牛脂香.牛油鹽蒜元貝(2隻)大大隻元貝新鮮甘甜,加上牛油及蒜後元貝既鮮味更濃郁.和風湯燉牛舌和風燉牛舌以壼盛上,厚切牛舌燉得夠腍而且仍然保持口甜彈牙質感.除左燉牛舌外亦有白蘿蔔條,白蘿蔔甜而燉得夠腍之餘又夠甜.岩鹽青檸雞腿肉雞腿肉醃得好入味,配上青檸帶點清爽香氣.燒熟後雞肉帶出淡淡青檸香,雞肉香滑juicy. 牛油果軟殼蟹沙律原個大大隻炸軟殼蟹香脆又帶蟹鮮甜味,入口唔會好油膩.配搭上沙律菜及牛油果,減輕炸軟殼蟹既油膩感.大蜆冷麵麵條幼身得黎質感彈牙而且滑溜.配上加入芥末既冷麵汁,味道帶點辛香刺激感,口感相當清爽又降溫.辣紅油脆脆雪糕第一次見呢個雪糕配搭,完全無腍過可以咁match!冰凍既雲尼拿雪榚幼滑充滿雲尼拿香,加上辣油唔會過嗆,辣辣地既感覺好刺激.古早冰菠
大阪城和牛四點盛合
牛油鹽蒜元貝(2隻)
大大隻元貝新鮮甘甜,加上牛油及蒜後元貝既鮮味更濃郁.
和風湯燉牛舌
岩鹽青檸雞腿肉
牛油果軟殼蟹沙律
大蜆冷麵
辣紅油脆脆雪糕
古早冰菠蘿柚子蘇打
清新充滿柚子香既蘇打清新解膩,配上菠蘿串飲完後可以即食又可以放入爐內燒香變成燒菠蘿.