牛気係一間幾想去嘅地方。適逢生日咪去幫襯囉。星期三訂枱,星期日食。一行三人幫襯就叫咗 “極上(澳洲)和牛+海鮮放題“ 90 分鐘。入座前當然要做足政府要求啲嘢。入座後就先嚟兩碟牛一碟海鮮:海鮮包括:大海蝦,蠔,青口,帶子,花膠,鮑魚海蝦大大隻非常鮮甜蠔亦都好鮮味帶子咬口非常鬆軟同鮮甜鮑魚夠大隻同一早清晒內臟青口花膠就一般極上(澳洲)和牛和牛切得夠晒厚同都幾大塊和牛蛋糕,冰凍卷埋一舊,放落個鍋度睇住慢慢熔同熟都幾開心㗎我哋之後再叫咗6輪,亦即一共7碟海鮮,14碟牛。出面啲配料都有食,不過食得牛同海鮮就會覺得外面啲飲品同甜品都夠。但習慣放啲牛肉落蛋醬就一定要出外面攞日本蛋先好。食埋豆腐花同兩轉軟雪糕就乜都滿足晒。後記:1) 如果想食個 “和牛蛋糕“,記得一定一定要預早一個星期訂定,否則接待員會拒絕呢個要求。不過我係特別例子,因為我星期三訂枱時有提過佢哋係為咗慶祝生日所以想問有無和牛蛋糕食,對方職員話有但無提過個蛋糕要預訂,所以經過一番理論佢哋經理就應承送比我。(記住:和牛蛋糕一定一定要預訂)2) 呢度講明 90 分鐘,間嘢係會非常準時叫你走。所以一定要扒快啲免得好似係你霸住張枱唔走咁。食物
牛気係一間幾想去嘅地方。
適逢生日咪去幫襯囉。星期三訂枱,星期日食。

入座前當然要做足政府要求啲嘢。

入座後就先嚟兩碟牛一碟海鮮:
海鮮包括:大海蝦,蠔,青口,帶子,花膠,鮑魚
海蝦大大隻非常鮮甜
蠔亦都好鮮味
帶子咬口非常鬆軟同鮮甜
鮑魚夠大隻同一早清晒內臟

青口花膠就一般
極上(澳洲)和牛
和牛切得夠晒厚同都幾大塊

和牛蛋糕,冰凍卷埋一舊,放落個鍋度睇住慢慢熔同熟都幾開心㗎

我哋之後再叫咗6輪,亦即一共7碟海鮮,14碟牛。

食埋豆腐花同兩轉軟雪糕就乜都滿足晒。

後記:

食物

因為覺得好味。

因為速度好慢,似驚你會食窮佢咁,每一輪都要等 10-15 分鐘,最過份係最後兩次成 20 分鐘。所以 “大胃王“ 一定要計劃好點叫。我哋三個就食得晒,所以無浪費。同埋要小心比人 “趕“。

環境舒適度

人小就舒服,人多就好容易撞到其他食客
2022-06-05
庆祝纪念