星期五晚出旺角真係好多人,雖然旺角好多唔同既食肆,但排隊既人都好多,不過只要肯花少小時間去行下,就一定揾到一間好味既餐廳食飯了~黃金雞翼 $68其實就係咸蛋黃雞翼!雞翼炸到香脆,雞肉好嫩滑同埋佢本身都有醃咗個味,咸黃味好濃,個咸黃醬係包住每一隻雞翼,每一隻都食到好香濃既咸黃味,非常惹味,攞黎撈飯一流!金磚豆腐 $58又係肥妹仔最愛既炸物!先講舊豆腐,真係好滑,一咬落去會喺個口化咗,唔駛咬!!而佢既外皮又炸到脆卜卜但又硬身,食落去又有炸物既脆口,但又有豆腐既滑溜,好好食!同埋個豆腐面應該有灑上少少椒鹽粉上去,食落去好惹味,一d都唔單調~香芒蟹肉炒飯 $58晚餐點都要食番少少澱粉質,叫咗個炒飯。芒果粒好甜,可能因為當做!!!個炒飯炒到粒粒飯分明,乾身同有獲氣!!!蟹肉唔係好多,可能只係點綴下,如果當佢一個普通既炒飯黎食都唔差……冬蔭公湯 $78我地叫咗碗細,不過都有三隻蝦同d茹等其他材料!肥妹仔我試咗一啖,都幾辣,不過係酸辣果種,好開胃!仲有少少香料既味道,幾好飲!蝦唔算太大隻,不過都爽口唔霉架。炒馬拉盞 $58菜菜菜!一定要食菜!不過呢碟菜肥妹仔我有一個少少comment,唔係個味唔好食
黃金雞翼 $68
金磚豆腐 $58
香芒蟹肉炒飯 $58
冬蔭公湯 $78
炒馬拉盞 $58
菜菜菜!一定要食菜!不過呢碟菜肥妹仔我有一個少少comment,唔係個味唔好食,而係佢炒到個菜太諗,如果炒得爽口脆d就會好食好多啦~
2018-08-03