2019-12-16
知道佢哋係上環普慶坊都有一間,但今日行完街係呢個站既位置出口,所以就係呢間食,好耐之前食過普慶坊果間,食物都做得幾出色,唔知呢間得唔得,試吓呢間先😬我愛慢煮———我當然要配合返佢既名字,慢慢食、慢慢品嚐、慢慢細心嘗出美味的食物😋😝而且價錢公道,仲要係唔使加一仲抵食😂薄荷青檸梳打——-新鮮簿荷葉🌱、味道清新我最喜愛🍹青檸薑啤特飲——🍹🍺薑味特別,加上青🍋加是味道清香,喝出夢幻的感覺⋯⋯😉平板牛🐂扒——不會像一般餐廳鐵扒一上時有油煙感覺,而且亦不會將🐂牛扒過熟,木板有保溫又不會令到牛扒過熟,砌落剛剛好,肉嫩又有肉汁羊膝——羊膝不同羊扒羊肉,羊膝部位必須全熟才可以吃,慢煮就剛剛好配合到全熟而又不會令肉質過火,剛剛好又可以鎖住肉汁,肉又嫩滑⋯⋯芝士溫泉蛋大啡菇🧀🥚🍄—-流心蛋芝士製作做既時間剛剛好,蛋既流心滑溜。好食到無得彈👍芝士忌廉菠菜苗🧀🥬⋯⋯無比香味,做得非常出色的菠菜苗😋環境舒適,坐位寛闊,仲有樓上的雅座食得舒適、食得自在😉👍
而且價錢公道,仲要係唔使加一仲抵食😂
薄荷青檸梳打——-新鮮簿荷葉🌱、味道清新我最喜愛🍹
芝士忌廉菠菜苗🧀🥬⋯⋯無比香味,做得非常出色的菠菜苗😋
環境舒適,坐位寛闊,仲有樓上的雅座