位于天后嘅叁不馆,一间装修极巨怀旧味道嘅火锅店,无论一枱一櫈都有旧式大排档风味,墙上更挂住一张张五、六十年代嘅广告插画,好有特色。火锅店如果食材新鲜,就已经赢左一半,另外汤底都系重要一环,今晚order左卜卜蚬猪骨煲,真系材料十足,猪骨份量绝不嬉场,软糯嘅猪皮蚊得入味冧滑,骨胶十足👍🏻,白蚬好大只,干净鲜甜,起动前最紧要先饮碗猪骨汤,白如牛奶色水嘅汤底,鲜甜黏滑,咸咸香香,非常够味。朋友钟意食贝类,就order左苏格兰圣子、日本扇贝,扇贝非常巨大,贝肉丰厚鲜美,圣子脆弹爽口,两者都非常新鲜👍🏻。白鳝片,色泽雪白光亮,一睇就知新鲜,厨师刀工唔错,入口完全冇碎骨,食得非常放心,只须系热汤轻灼数十秒,肉身卷曲入口,黏住猪骨浓汤咸香味道,更加钓出鲜味。花枝片都系厚切,入口软嫩,越咬越香。顶级安格斯牛颈脊,满满一盘,份量十足,油花分布均匀,入口带咬口,系我钟意嘅口感,牛味亦好重👍🏻。牛脷托 呢个好有惊喜,原来牛脷用黎做火锅食材都一样咁好味,值得再次一赞个猪骨汤底,浓稠黏滑,咸香挂汁,令所有食材都能钓出鲜味。时间差不多到7:00左右,已经全场爆满,可见叁不馆真系用真材实料,食才新鲜换来口碑👍🏻。值

花枝片都系厚切,入口软嫩,越咬越香。

时间差不多到7:00左右,已经全场爆满,可见叁不馆真系用真材实料,食才新鲜换来口碑👍🏻。值得一试!
呢轮仲有饮啤酒优惠添🤗
用餐时段