2020-05-23
朋友之前黎食過LUNCH,介紹我過黎食晚市🤤去到見到門面裝修幾靚,門口已經有哂透明袋比客人裝口罩,仲有酒精搓手液提供👍🏻👍🏻入去前當然要先度量體溫 確保客人無發燒先比入。店內位置寬敞,坐我都幾舒服,每枱仲有塊隔板隔住,夠哂安全。坐低之後店員就每人上左一碗冰糖雪耳糖水,糖水飲落唔太甜,仲好潤添🥰另外店員仲提供一個QR Code比我地用電話落單。我地叫左個鴛鴦鍋 一邊係皮蛋香菜湯底,一邊係重慶辣大紅鍋🌶🌶食物非常新鮮,尤其係海鮮。海鮮方面,我地叫左季節限定既鮮活海蟶、桂花蚌同重慶耗魚兒,海蟶用清湯果邊淥真係非常鮮甜,仲要食咁多隻入面都冇沙,而桂花蚌食落除左鮮甜之外,仲好爽口。重慶耗魚兒落左係麻辣湯,食落肉質鮮嫩再索埋湯汁好惹味🤤🤤毛肚同鵝腸都好爽口,但都估唔到豬腰片切得好薄但食落竟然都係好爽口,再配埋辣乾粉,辣得好過癮。野飲我地叫洛神花茶,打邊爐再配埋冰凍既飲品,酸酸甜甜,仲好解辣添極力推介鮮活海蟶同桂花蚌,呢個真係必點💯💯💯
入去前當然要先度量體溫 確保客人無發燒先比入。
店內位置寬敞,坐我都幾舒服,每枱仲有塊隔板隔住,夠哂安全。
另外店員仲提供一個QR Code比我地用電話落單。
極力推介鮮活海蟶同桂花蚌,呢個真係必點💯💯💯