2020-02-18
呢間漁獲浜燒係銅鑼灣已有一段時間,從朋友口中常聽到的都是讚好!口碑不錯咁我當然要去試試到底係咪同傳說講既一樣呢和朋友晚餐時段去,一入去,店員十分有禮貌招呼我地坐低由於這段時間受疫情影響,我出街食飯選餐廳都會寧舍小心,尤其是日本餐廳更為嚴謹,必須要乾淨衛生,呢一點呢到做得好好!令我地非常放心去進餐,大讚現在餐廳同日本御食國美食祭合作,所有當地食材同清酒直接日本運來,而清酒都少機會買到我們點了這支兵庫県的風乃都美人清酒,飲一口後味道帶點回甘,好好飲!用來配刺身或海鮮簡直係絕配所以我們除了點了浜燒盛合之外,還點了些刺身和沙律首先出場的是特製黑松露火炙平目魚邊沙律伴上自家制香草汁,味道清新,平目魚邊同黑松露好夾,黑松露份量都好多,好味!接下來的是刺身盛合五款(牡丹蝦/拖羅/油甘魚/三文魚/海膽)每款都非常新鮮,鮮嫰肥美,尤其出色是牡丹蝦好大隻啖啖肉!真係好好食呀!來到主角出場了特上漁獲浜燒盛合(二人前)(珍寶大蝦/松葉蟹腳/蠔/鮑魚/帆立貝)即叫即燒,店員還會幫你燒,服務非常好,保證唔會燒過龍,浪費了咁好既食材珍寶大蝦肉質厚實,好彈牙!係新鮮先會有呢個口感,配以辣味噌醬,味道更為提升蠔亦很新鮮
咁我當然要去試試到底係咪同傳說講既一樣呢
和朋友晚餐時段去,一入去,店員十分有禮貌招呼我地坐低
所以我們除了點了浜燒盛合之外,還點了些刺身和沙律
首先出場的是特製黑松露火炙平目魚邊沙律
接下來的是刺身盛合五款
(牡丹蝦/拖羅/油甘魚/三文魚/海膽)
來到主角出場了
蠔亦很新鮮!啖啖肉,只要唧少許檸檬汁已經很好吃!鮮甜肥美
松葉蟹腳燒得很香!建議不用沾醬,品嚐鮮甜味
帆立貝有兩種味道,分別是醬油燒和清酒燒
兩種味道都各有千秋同樣好味!
強烈推薦鮑魚
店員送來時仲郁!好新鮮,而且相當彈牙,口感軟腍唔會韌,個人認為不用沾醬或汁都已經好正!
最後是甜品
朋友點了蕃薯雪糕朋友真的好有蕃薯味,而我點了柚子雪芭,味道清新,可說是一個Happy Ending!
難怪口碑咁好!如題所說
食材新鮮,乾淨衛生,服務一流
咁高質既日本菜,價錢都很合理!