2020-11-07 81 浏览
呢一餐整體而言,我覺得好抵食😳好飽好飽😳啲職員服務態度好好👍好親切😳我地揀佐龍蝦餐😚包多樣海鮮,一人一碗燉湯同埋八樣火鍋配菜,飲品任飲,仲有兩樣小菜同埋一大壺竹蔗茅根😳好清涼 首先有燉湯飲😳個燉湯好足料,入面有螺頭、雞腳、瘦肉、龍眼、杞子、淮山、雞殼、茶樹菇,多到數唔晒。亦因為咁,個湯好濃味好補的feel😂好好飲。我同朋友將個湯嘅每一滴都飲晒,正!龍蝦餐海鮮拼盤😍入邊有龍蝦、蜆、多寶魚、海蝦、聖子、扇貝,同湯一樣 超級足料。每樣海鮮嘅份量都好多同埋好新鮮,唔係冰鮮既,整係食海鮮都已經食到四成飽。隻龍蝦🦞成隻前臂咁長,好多肉😳海蝦🦐新鮮唔會霉,食到甜味唔係凍鮮蝦,肉質爽彈。聖子有好多肉淡淡滿足。俾既扇貝,啲肉係連殼嘅,好大粒,真材實料。另外仲有一人一粒鮑魚~有新鮮同醃製揀,我地各order佐一隻,新鮮鮑魚仲好生猛😂仲識郁!醃製既都係用新鮮鮑魚醃製,多佐啲蒜香味😋另外我地仲嗌佐其他火鍋配菜,可以嗌八樣,按份量上。好似我地嗌佐牛丸有三粒,兩個人就會六粒,所以八樣係好多😂最後我地都食唔嗮😳推薦佢地既牛丸、花膠、魚腐、墨魚滑同埋日本黑豚肉😋其實食完以上已經好飽,但食粥底火鍋點可以唔加米煲粥呢😳所

其實食完以上已經好飽,但食粥底火鍋點可以唔加米煲粥呢😳所以我地order佐😂職員現場幫我地熬製,落佐一大碗粥,同埋一啲蔬菜,我地保留佐龍蝦殼一齊煲😳綜合煲過咁多海鮮流下既粥底,煲既粥非常鮮甜😍係感動的味道,可惜太飽,飲佐兩碗only🌝🌝😂

講真海鮮只要新鮮其實都好難唔好食😳呢到每樣野都感覺到真材實料完全唔會比唔好嘅食材顧客。走嘅時候喺度諗感多野食每人三百左右仲免加一。真係好抵食!
2020-11-05