2023-08-30
夜晚嘅尖沙咀間間餐廳都好多人等位,所以今日就行入一條街搵食見到這間喺轉角位嘅餐廳,外表睇落似cafe又似酒吧,就入去坐下食下嘢兩個人揀咗軟殼蟹牛油果沙律 避風塘風味炒蜆墨魚麵炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬牛油果軟殼蟹沙律真係有一整隻軟殼蟹切開兩個人食剛剛好牛油果份量多,沙律菜都非常新鮮上仲有一個花避風塘風味炒蜆墨魚麵因為睇到個名覺得好有趣所以揀咗呢一個避風塘風味但係配墨魚麵有驚喜因為佢唔係有一大堆墨魚汁,係個麵已經係墨魚麵,唔會整到成口黑擝擝麵底爽口彈牙 落咗花椒油, 有少少麻辣,有避風塘感覺旁邊嘅蜆肉非常大隻,而且非常非常新鮮是侍應話,蜆係每日新鮮運到真係估唔到非常非常好食又新鮮,又冇沙, 感覺好似仲新鮮過去食海鮮嗰啲蜆肉好少可$148食個意粉,食到咁高嘅質素食材炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬精粹係牛肉嘅汁混合咗薯蓉之後牛肉有炭燒的香味, 好似燒嘢食咁見到碟邊有這一個花裝飾,忍唔住影低實在太靚 飲品餐牌有太多有太多太多選擇今次就問侍應推介Homade grapfruit gin(有酒精)由自家製西柚汁調配, 飲落酒香與西柚味道相得益彰, 食完濃味食物飲一啖感覺清爽Soul Fresh(冇酒精)店員推
兩個人揀咗
軟殼蟹牛油果沙律
避風塘風味炒蜆墨魚麵
炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬
牛油果軟殼蟹沙律
真係有一整隻軟殼蟹切開兩個人食剛剛好
牛油果份量多,沙律菜都非常新鮮
上仲有一個花
避風塘風味炒蜆墨魚麵
因為睇到個名覺得好有趣所以揀咗呢一個
避風塘風味但係配墨魚麵
麵底爽口彈牙
落咗花椒油, 有少少麻辣,有避風塘感覺
旁邊嘅蜆肉非常大隻,而且非常非常新鮮
是侍應話,蜆係每日新鮮運到
真係估唔到非常非常好食
又新鮮,又冇沙, 感覺好似仲新鮮過去食海鮮嗰啲蜆肉
好少可$148食個意粉,食到咁高嘅質素食材
炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬
精粹係牛肉嘅汁混合咗薯蓉之後
牛肉有炭燒的香味, 好似燒嘢食咁
見到碟邊有這一個花裝飾,忍唔住影低實在太靚
飲品餐牌有太多有太多太多選擇
今次就問侍應推介
Homade grapfruit gin(有酒精)
Soul Fresh(冇酒精)
店員推介話係青瓜味嘅飲品就覺得非常有趣
個名又覺得好清新所以就試下
入口清新有陣陣荔枝香味又感覺到有青瓜的清爽
整體餐廳坐得舒服,店員有禮貌而且覺得好親切
食物質素高,價錢唔貴,值得推介