2022-09-27 392 浏览
气温略降,秋风渐起,食肉嘅念头又随之增加,毕竟都好耐无大吃大喝,今日约咗朋友去荃湾买嘢行到到饿饿哋,就想揾间餐厅擦返餐。咁啱见到对面有间校长烧肉,之前喺元朗见到一直都想试,价钱又唔算贵,咁今日就正好可以试吓。一上到去餐厅感觉个空间感好够好阔落,放食物嘅位置好集中,喺晒入门之后个area,非常方便。去到座位又系坐得好舒服,唔会话坐到好逼夹。校长烧肉个炉有张类似牛油纸垫住,食物唔会直接接触到个炉面,感觉卫生啲同无咁易烧㶶,调好酱汁就准备再出去拎嘢食今日实在太肚饿,目标都系疯狂烧肉,一坐底就又即刻出返去拎肉,食物种类好丰富,猪牛鸡都有唔同味道,有少少海鲜,最特别系连菠萝都有得烧,唔系度度烧肉店会见到。另外,饮品都好多选择,尤其系连樽装维他奶都有,真系无几可喺餐厅饮到,一定要整返枝先。跟住唔少得当然就系拎埋刺身啦,烧紧肉未食得嘅时候食住刺身等就最好。刺身种类都唔少,但每次限拎3款,咁就拣咗3款最想食嘅呢度有三文鱼、马刀贝同带子,一睇到啲刺身真系觉得过嚟净食刺身都抵返晒,睇啲色泽都知靓,食落都唔觉有雪藏味,好鬼正烧到咁上下,终于烧好肉食喇,一开始就烧咗啲快熟嘅食材先,牛仔骨从来都系烧肉必选,有旧

维他奶

刺身

烧到咁上下,终于烧好肉食喇,一开始就烧咗啲快熟嘅食材先,牛仔骨从来都系烧肉必选,有旧骨连住非常适合烧肉,厚薄适中,一定烧咗先。另外重点要烧嘅就系鱿鱼须,烧出嚟系宁舍香,特别适合烧肉。

今日去到仲送咗个星级拼盘,有羊架、生蚝🦪同帆立贝,啲羊烧出嚟好似无咁骚味,好好食

校长烧肉由前台到店内再到收银都好好服务,出面拎嘢食个位置有专人定期refill食物,又会有人见张纸黑黑哋就定期帮手换,所有嘢都好贴体。所以迟啲一定会再encore

2022-09-22
维他奶