2020-05-02
今晚朋友生日飯 四個人 位與位之間雖然冇搵嘢遮擋 但南海一號地方夠大所以一定夠1.5米距離👍🏼😍 燈光有情調話晒都係比較高級嘅粵菜 所有食物嘅水準都唔錯 今晚叫咗個青瓜沙律好新鮮好開胃😋之後前菜 叫左 海蜇,螺肉,麻辣牛舌筋 (唔會好辣)做前菜,因為要等齊人先至再食主菜 要叫麥汁叉燒 好味!片皮鴨(兩食,皮同肉分開,雖然一塊塊就啖啖肉,但我個人鍾意皮位脆卜卜同香啲)男人肯定鍾意大大啖肉!招牌極品蟹皇翅而家做緊半價 先會嗌 承惠 $174 飲8啖左右就飲完,真係要一人一碗先夠 但係就好creamy 都係好味嘅~仲有個蠔仔餅啲蠔仔好肥美而且好大碟下(好彩四個人係食得晒)生菜包就反而一般般,生菜好新鮮👍🏼但係啲肉就炒到好中式,可能都係習慣食泰式嗰種香辣肉碎 ,所以中式生菜包就覺得失色左 冇左香料唔夠醒神其實四條友食7:00 pm ,中間傾吓講吓 唔經唔覺就已經九點,根本冇可能八點前買單,如果唔係仲抵,計過如果六折全單係會平左$700⋯⋯係 $700呀~如果要請埋生日嘅朋友 食飯 每人係平左成 $230,不過攞唔到六折 唔緊要,記得係要九點前買單就有七折,都唔錯呀~平左成 $500 全晚消費
要叫麥汁叉燒 好味!
仲有個蠔仔餅啲蠔仔好肥美而且好大碟下(好彩四個人係食得晒)
生菜包就反而一般般,生菜好新鮮👍🏼
其實四條友食7:00 pm ,中間傾吓講吓 唔經唔覺就已經九點,根本冇可能八點前買單,如果唔係仲抵,計過如果六折全單係會平左$700⋯⋯係 $700呀~如果要請埋生日嘅朋友 食飯 每人係平左成 $230,不過攞唔到六折 唔緊要,記得係要九點前買單就有七折,都唔錯呀~平左成 $500 全晚消費$1800
順帶一提,其實佢而家有一個生日餐,不過我哋叫完嘢食先見到,每四位 有一位係嗰個月份生日就可以免費食飯~都好抵~如果個生日餐啱嘅話,因為一叫就要四位叫同一個生日餐😆$550 一位食生日set ,同埋記得睇一睇啲半價嘢食啱唔啱食👍🏼啱食就吾好執輸😂