2021-11-15
小漁港海鮮舫 鮮蒸‧鮮味火鍋 (太子)太子荔枝角道127-133號地下是日廚師精選海鮮套餐 $298 / per head (公眾假期除外)(時令餐牌於店家社交平台專頁每日更新)套餐 : 刺身+時令海鮮+時蔬+主食2人份量~ 抵食!連我哋大胃二人組都食得飽飽,捧住個肚返屋企👭🏻刺身拼盤牡丹蝦、帆立貝、三文魚腩、油甘魚、北寄貝~蒸海鮮專門店連刺身都特別新鮮!三文魚腩同油甘魚好肥美!牡丹蝦同帆立貝好鮮~北寄貝爽口!時令海鮮(第1輪)海蝦、馬友魚肉、鮑魚、蒜蓉粉絲蒸元貝 (第2輪)馬刀貝、貴妃蚌、青口(第3輪)賴尿蝦(第4輪)花蟹店員會幫手set timer ~唔使擔心蒸煮時間~坐定定等食就得!海鮮好新鮮!由其係賴尿蝦~上枱時仲郁緊!大隻啖啖肉! ~花蟹大隻!馬友,好香魚油!馬刀貝、貴妃蚌,好鮮甜!時蔬南瓜、芋頭、超甜粟、小甜薯蔬菜新鮮~南瓜好甜~清蒸食到食材最本身既鮮甜!主食蟲草花蒸雞 + 烏冬、蝦米絲瓜、南瓜排骨粥底雞件醃製得好入味!雞肉好嫩滑!餐廳用雞翼同雞髀肉部位,烏冬彈牙,蒸煮後都冇變淋,因為用荷葉疊底,食落仲有陣陣荷葉香味!!粥底以排骨熬煮!加埋南瓜粒,令原本已經吸滿蒸海鮮鍋精華
太子荔枝角道127-133號地下
是日廚師精選海鮮套餐 $298 / per head
[星期一至四,免加一、免茶芥、免小食] (公眾假期除外)(時令餐牌於店家社交平台專頁每日更新)
套餐 : 刺身+時令海鮮+時蔬+主食
刺身拼盤
時令海鮮
(第1輪)海蝦、馬友魚肉、鮑魚、蒜蓉粉絲蒸元貝
(第2輪)馬刀貝、貴妃蚌、青口
(第3輪)賴尿蝦
(第4輪)花蟹
時蔬
南瓜、芋頭、超甜粟、小甜薯
蔬菜新鮮~南瓜好甜~清蒸食到食材最本身既鮮甜!
主食
蟲草花蒸雞 + 烏冬、蝦米絲瓜、南瓜排骨粥底
雞件醃製得好入味!雞肉好嫩滑!餐廳用雞翼同雞髀肉部位,
粥底以排骨熬煮!加埋南瓜粒,令原本已經吸滿蒸海鮮鍋精華嘅粥頭,更加鮮甜!排骨用骨排~所以肉質唔會太粗嚡! 南瓜粒熬粥後,比起蒸煮更加軟糯香甜~
甜品
紅棗紅豆蓉糕
燒魚乾 $48
幾大片,經燒烘後暖暖哋,食落似甜甜地嘅魷魚乾
意大利有氣鮮果汁 (血橙) $18 樽
鴻福堂飲品 $18 支