嘩喂,今日試咗樂天皇朝嘅午餐,真係開心到爆炸💥!首先,佢哋個醬鴨,吃落外脆內軟,煙韌香味,滋味好正!然後搞掂碟醬鴨之後,就點咗份生煎包,哎吔,佢哋啲皮煎得金黃香脆嘅,啖啖都肉餡汁多又滑嘟嘟,揸住個包撕開,冒出嘅熱氣仲帶住肉香,食落真心又滿足又過癮🥟。正當以為一啲都唔可以好過嘅時候,我地跳轉風味嚟到揚州炒飯。啲飯粒粒分明,食落口感彈牙,攪落嚟還有嗰種鮮味,我諗得嚟阿媽炒飯都未必做到咁好食,令人唔禁想多夾少少😋。特別之處就係嗰啲小籠包,多款多樣,由最緊要嘅鮮味到嗰啲獨特芝士味道,每款都令人眼前一亮,仲想多試幾次,尤其係熱辣辣出爐,串串蒸氣令人心都暖笠笠。咬一口,鮮美湯汁喺口腔中迸發,我諗咁多款味,真係要食幾次先至食哂。總括黎講,我哋今次嘅食評之旅喺樂天皇朝算係大滿足。環境舒服,食物質素高,仲有得睇啲廚師現包小籠包嘅Live Show,真係郁唔郁手都咁過癮!呢度絕對係一個好地方,能夠同屋企人朋友好好坐低,嘆一頓好嘢😍。下次一於再約開餐,一家人嚟玩個飽嘴遊啦!🍽️👨‍👩‍👧‍👦