2022-04-26
終於可以四個人一齊出街食晚飯,多多我哋都食得落,滾得開心滾得喜,呢間滾得囍宮廷火鍋小炒位於北角馬寶道,地鐵站行出嚟幾分鐘就到,門口有張皇帝椅,果然宮廷風格。木屏風隔開客人,桌面寬躺,我哋牛、豬、雞、海鮮,大開殺戒!點了招牌之一的康熙花膠雞湯鍋,奶白顏色湯底,非常之甜,飲完唔覺口乾,所以記得先飲兩碗清湯。之後才放雞件,不用灼多久,肉非常嫩,又冇雪味,冇理由唔係新鮮雞,有半隻,每人三、四件。本地牛頸脊騙牯牛肉,限定供應,大份$398有咁多,很有牛肉嚼囗,一衆牛魔王食得好滿足。不止如此,伊比利亞橡果豬即是黑毛豬,切了薄片,唔使灼幾耐,幾乎忘記佢係豬,出了九成熟食第一片!爽脆口感,正呀!一人一只蟶子皇,新鮮!白鱔片,脆嫩!御膳堂祕制魚滑,以乾冰散出仙氣,不同凡響,手製的非常有彈性,墨魚滑與蝦滑各一雙拼。仲有蜂巢豆腐、雞髀菇、靈芝菇。最後的日本正宗稻庭烏冬,很滑很有質素。服務態度非常好,性價比非常滿意。
木屏風隔開客人,桌面寬躺,我哋牛、豬、雞、海鮮,大開殺戒!
一人一只蟶子皇,新鮮!白鱔片,脆嫩!
仲有蜂巢豆腐、雞髀菇、靈芝菇。
最後的日本正宗稻庭烏冬,很滑很有質素。
服務態度非常好,性價比非常滿意。