2015-05-19 571 浏览
輕輕鬆鬆又放工,緊係要食埋個早餐先返屋企喇。琴日食完麥記晤想再食,今日一於就試下KFC早餐先。入到去就聞到陣晤開胃既油溢味仲要幾大陣,算數啦,肚餓都要食野,喊左個C2餐(晤記得左中文名叫咩),有薯餅,腸仔,番茄通粉,炒蛋加杯熱飲(我要熱奶茶)。唉點都要講個兜先,佢真係好好好核突同樣衰,每個格仔邊緣嗰啲懶係去油既坑紋完全破壞左早餐既風格(呢啲兜晤係大陸火車中午/夜晚便當先用架咩?起碼佢地都會用啲飯菜遮住啲邊邊。)睇上去有啲寒酸(我明我明,比$26.5食個早餐都有少少寒酸,不過的確有其他餐廳比KFC做得更加好喎)好啦,食早餐。薯餅比麥記大塊,薯仔味都比較濃,不過有少少炸過龍,口感偏硬,食落幾油膩。炒蛋晤鞋,係標準美國蛋味(嘿嘿你懂的),不過食得到落過奶(麥記炒蛋無奶味),可惜都係煮過頭,有啲嘥左奶既功用。腸仔呢就係司華力腸味,size就係司華力腸既1/5,無燶無爛,過關啦!番茄通粉既湯底尚可,茄膏味重,實有味精。通粉偏霖,硬少少就好食好多。奶茶都係美式快餐店質素,茶味勁淡,奶味普通,即沖飲品,同佢一樣~!值得一讚既就係,速度幾快,岩岩落單就有得食(利申鋪頭坐滿超過一半+有人排隊)

入到去就聞到陣晤開胃既油溢味

2015-05-19