2020-10-22 69 浏览
今日同朋友行西环,睇下啲历史野,都好chill﹐唔知点解个境特别岩秋天黎行🍂..晚餐去左一间觉得几高质嘅越南餐厅,好想介绍比大家✨环境都几舒服先点左,越式虾卷Rice roll一定系我地去越南铺必点菜式之一,佢啲菜都好fresh﹐每啖都索索声🥬﹐虾量适中,都系头盘之选。Main 我想食牛肉,又心丝丝想食牛丸,朋友话why not both😋😚! 要左浓味牛汤浸手切牛肉河,加牛丸四粒!果然系冇错架!半生熟嘅手切牛好嫩滑,牛浓汤够晒香。最令人惊艳嘅真系牛丸😍 粒粒爆汁..系香浓牛嘅油脂味,绝对唔会腻,而系满足🥰朋友嘅烧猪扒捞檬都好唔错。猪扒香口,更keep得住juicy...真系好少做到咁嘅lv🤤 感觉腌料系调校过,系比HK人嘅口味,唔会过咸👍🏻 个人都几欣赏。加埋捞檬汁,愈食愈开胃🤤朋友好奇想试越南啤,拣左比较浓味嘅,不过不失,点都比饮水gur啲嘅😆 轻松下lor~~

环境都几舒服

越式虾卷