2021-03-04 2999 浏览
話說呢間唔係bookmark左好耐🤩🤩今日抽起條筋好想好想好想食⋯⋯🤣呢到定食岩晒我呢啲貪心咩都想食既人😋😋咩都可以試到最開心😆呢間位於太子既舖係新開,其次仲有九龍城及土瓜灣既分店,聽職員講佢地老闆除左呢啲日式定食仲撈埋西餐架🤤有機會都要試下!!🍱定食有成六種配菜🥰🥰正正正!茶碗蒸~熱辣辣👍🏻有蝦粒有雞粒,竟然仲有百合,有啲九唔搭八,但我又幾like🤣麵豉湯~比起平時飲既無咁濃味,岩我口味啲😋所以都飲左一大半。沙律~撈左芥末既八爪魚刺身😧惹味非常。刺身~三文魚刺身🥰好耐無食,得兩片唔夠喉🤤🤤前菜~呢個醬汁有啲韓式feel😆蒜頭爽脆少少鹹酸,覆蓋左蒜頭原有既辛辣味,估唔到幾好食幾惹味👍🏻生果~哈蜜瓜及提子,甜就唔算好甜😌但有埋水果我已經收晒貨😋😋🐮野川牛舌丼 $128見到牛舌咁有厚度就興奮🎉🎊🤩🤩牛味香,爽脆彈牙有咬口🥰醬汁甜甜地好濃厚,足夠撈晒成個飯🤤🤤仲有啲洋蔥青椒紅椒好好餸飯!真係香噴噴相當惹味👍🏻正!🐟鹽燒油甘魚鮫定食 $128魚鮫大慨有手掌咁大🤣🤣收收埋埋好多魚肉,表面燒到焦香而內裡肉質好鮮嫩滑溜🤤!!食落雖然魚油滿滿,但健康既魚油唔怕吸收🥰不過佢話鹽燒,又唔覺得有鹹味😂定食除

🍱定食有成六種配菜🥰🥰正正正!
沙律~撈左芥末既八爪魚刺身😧惹味非常。
刺身~三文魚刺身🥰好耐無食,得兩片唔夠喉🤤🤤

🐮野川牛舌丼 $128

🐟鹽燒油甘魚鮫定食 $128
定食除左十穀飯亦可選擇腐皮烏冬,我就緊係揀烏冬啦😆要求要稔啲的確都做到👍🏻甜甜地既腐皮係不敗之處,烏冬份量足夠,燒油甘魚鮫比較heavy食返個清清地湯烏冬係唔錯既配搭😋