2015-01-12
鈴木存在香港多年,居然今次第一次食,系就系食得太遲,我會慢慢補償,試過之後唔介意encore自選沙律其實可以再加配料$5一款,見配料一般,所以慳番唔使加。醬汁三種,我覺得我揀嘅柚子啫喱汁超正,感覺清新又唔肥,好開胃,正。鈴木呢款薯蓉都真系唔錯,加咗好少好少肉碎,片片茄子,我鍾意佢冇落茄汁,好似唔覺有芝士,茄汁整酸咗我唔喜,芝士嫌膩又唔like,依家咁最好。軟殼蟹明太子意粉,呢種忌廉汁我最最最鍾意食……日式意粉多數落呢隻汁都好出色嘅,鈴木亦唔例外,我食到清碟。或者,會嫌軟殼蟹太少,唔多夠喉。見到餐牌上有推介,又唔想飲咖啡,所以叫呢杯朱古力奶昔,肯肯定好飲過麥當當嗰啲千倍、亦感覺好飲過星巴克嘅朱古力沙冰,記得好似$45杯,計價錢系應該好飲過人至值囉!見佢個樣夠靚仔,所以叫嘅,講真已經食到好飽……再食呢個燉蛋甜品都幾頂硬上原味最正常、咖啡似食咖啡味布甸、抹茶味唔推介,有啲啲怪,食到杯底全部系綠茶粉……唔鍾意。全餐普遍覺得系好味嘅,應該會再來,仲有好多菜式、鍋飯未試。
全餐普遍覺得系好味嘅,應該會再來,仲有好多菜式、鍋飯未試。