2022-10-06
今日約咗老友係元朗聚舊.餐廳門前嘅 muffin, scone 等道具好別緻逼真, 真係想一啖咬落去.波士頓龍蝦意大利粉, 職員話意大利意粉係通心嘅, 所以特別入味, 大大邊嘅龍蝦好鮮甜.蟹肉芝士薄餅又薄又脆嘅餅底, 上面舖了一絲絲嘅芝士和蟹肉, 好正.老友杯 white latte, 佢話有椰子香味, 唔會太甜.我杯 milk chocolate, 朱古力味夠香濃.甜品係 95 fruity coffee cake, 幼滑香軟, 帶有咖啡味, 賣相吸引 食得未夠爽, 再 order 其他 earl grey banana muffin, 我地要求 heat, 所以特別鬆軟又散發著香蕉味, 個面有少少脆這個就係道具之一, zucchini bacon scone, 唔好以為佢係甜品, 係有少少鹹味嘅鬆餅, 幾特別.埋單先知主食同甜品係有半價, 好有驚喜
蟹肉芝士薄餅
又薄又脆嘅餅底, 上面舖了一絲絲嘅芝士和蟹肉, 好正.
我杯 milk chocolate, 朱古力味夠香濃.
食得未夠爽, 再 order 其他
埋單先知主食同甜品係有半價, 好有驚喜