2024-01-10 270 浏览
摆喺我面前嘅系一碗金奖豚骨鱼介沾面,鱼介汤头香喷喷,浓郁到让人一啖就记得住。沾汤热辣辣,拌埋啲有嚼劲嘅中粗面条,辣辣地、嘟嘟细嘅辛香味,仲有我个至爱半熟蛋,啲蛋黄流心得嚟又唔会太发腻,天啊,真系几正!🍜边食沾面边嚟啲小食,炸猪扒呢,外脆内软,唔系𠮶种会咬到下巴脱臼嘅硬净,微酸嘅沙律酱同猪扒鲜味互相衬托,坦白讲,真系食得停唔到口。至于另一碗三田特制拉面,个汤底靓嘢,唔系好深但足够回甘,面条虽然唔及沾面咁有韧劲,但佢啲幼面挂汁一流,每啖叹落都心满意足。最后,当然要嚟啲薯条拼个被明太子沙律酱搅和嘅红白混酱,酸酸甜甜,有种唔知嘅新奇味道。我呢次帮衬,可以话系色香味俱佳,地道香港口味,跟份量都令人满足。下次再试试其他款,一试难忘嘅三田制面所,推介比每一个爱好日式面食嘅您!👍🍟🎉