2022-03-29
近年長沙灣越來越多餐廳同埋Cafe,今日就同朋友一齊黎新開既《Amusement》試試☺️餐廳門口見到用霓虹燈設計既“Amusement”,估唔到入到去就更多霓虹燈,型格路線果然好吸睛🤩坐低之後店員表示可以手機落單,都既方便👍🏻◦ 即刨松露披薩 Fresh Truffle Pizza ($148)Pizza係餐廳既主打菜,今次叫既黑松露Pizza係一個紐約Style10寸Pizza,用左松露醬、Mozzarella芝士,野生蘑菇同埋新鮮黑松露黎烤製,上菜時聞到陣陣松露香味☺️,岩岩焗出黎既Mozzarella同樣好香,pizza個底都幾鬆軟,係個邊燶左D😣◦ 墨西哥芝士肉醬粟米片Nachos($88) Nachos係一樣我幾鍾意既小食,因為唔同餐廳用既醬料都唔同,每次都可以試到不一樣風味既Nachos😝今次係用左肉醬、芝士同埋辣醬,上枱個陣熱辣辣,點埋融左既芝士同肉醬都幾好食😙,反而辣醬辣左D,感覺同Nachos唔係好夾😛◦ 忌廉芝士炸雲吞 Cream Cheese Fried Wonton ($78)平時炸雲吞就食得多,有忌廉芝士既炸雲吞都係第一次食😆作為一個芝士愛好者表示好滿意呢碟炸
◦ 墨西哥芝士肉醬粟米片Nachos($88)
平時炸雲吞就食得多,有忌廉芝士既炸雲吞都係第一次食😆作為一個芝士愛好者表示好滿意呢碟炸雲吞,一食落口滿滿芝士味,外皮厚度適中,再配埋泰式辣醬一齊食,真係正😝不過份量比較細,得四粒真係唔夠喉啊🤪
📍Amusement Eatery
長沙灣福榮街538號喜遇地下2號舖
#foodstep_長沙灣
#foodstep_西餐
如果你鍾意我既分享,希望你可以Like❤️、Share和Follow @ourfoodstephk
按右上角的[…],開啟帖子通知就不會錯過我的新Post啦😝
多謝你既支持🙏🏻,成為我繼續努力分享既動力💪🏻