我幼稚園開始就跟嫲嫲去食金園,食足佢二十幾年。以前無乜人識啲服務都叫中規中矩,近呢一兩年越黎越衰,食慢少少都想趕人走,講明要個熱辣辣(蛋撻),佢就是但係個餅櫃拎個賣剩無人要既比你,同佢講仲博嘴話個個都係咁。講真我食左咁多年你個蛋撻係咪新鮮出爐我一眼睇得出啦,之後見事敗就死死氣比個熱既我。最後行開左仲好似唔順氣咁口up up。呢啲事係之前發生,咁我同朋友都隔左一段時間無去,因為見近期網上有好多人追佢會蛋撻食,咁就廢事同人爭啦,同埋我食左二十年無一次係要等超過10分鐘。咁點解著左呢今日,事關見都有一段時間無去食,咁今日經過附近諗住去買兩個蛋撻拎走,去到既時候已經無哂,咁長期係門口做門神個婆婆就叫我等10-15分鐘,咁我未等囉,等左15分鐘左右終於出爐,咁諗住有得買啦,點知佢話無哂,明明有一大盤,佢話要留比堂食,重點係門口排隊啲人有10個左右,個個係個太陽下排左15-20分鐘。我Dllm金園,我以後都唔撚會再幫襯,食返新華好過。

2021-02-22
下午茶