2018-12-24
2056 浏览
▬ ▬ ▬高質任食雞煲。海鮮打邊爐。▬ ▬ ▬.天氣凍,梗係打邊爐啦😍同十幾個屋企人食好開❤️上一次同爸爸媽咪食過,佢哋兩個都好鍾意,所以叫埋要搵其他人一齊打邊爐做冬。由於人多嘅關係,我哋book咗間房咳,就唔會騷擾到人,不過侍應就好少主動走入房,點食物就麻煩少少。。今次送嘅燉湯都幾好味,而且個鮑魚都係送嘅配上花膠,不過上一次嚟嘅時候送象拔蚌刺身就更加吸引啦。.雞煲任食海鮮火鍋$293/1位食完雞煲(無限添加)雖然話無限添加,但係大家都好希望留肚食海鮮打邊爐,所以一次就夠啦,沒有再添加,不過大胃王就啱晒,仲有唔同嘅辣到俾你揀添。跟住海鮮打邊爐,大約有九款海鮮。海鮮盤:每位海鮮一份🦑🦐🦀🐙🐟由於我哋人多,所以海鮮盤超級澎湃。店員建議我地先放隻蟹,再放貴妃蚌、baby象拔蚌同生蠔落去,唔需要滾太耐,轉色就食得。最抵食係部份海鮮仲可以添加,例如海蝦、白蜆、生魚片同脆肉鯇,鮮甜到極。屋企好鍾意食蟹,除咗新鮮之外,仲有蟹膏添。.試咗兩個新湯底(要預訂)♨溫泉雞🐔湯底天麻🐟龍頭湯底 兩款湯底都👍🏻魚湯超讚,未打邊爐已經俾我哋飲晒哈哈哈。既然頭啖湯叫我地試清楚,點知我哋飲下飲下,飲到差唔多飲晒,飲晒之
▬ ▬ ▬高質任食雞煲。海鮮打邊爐。▬ ▬ ▬
雞煲任食海鮮火鍋$293/1位
食完雞煲(無限添加)
。
跟住海鮮打邊爐,大約有九款海鮮。
海鮮盤:
每位海鮮一份🦑🦐🦀🐙🐟
由於我哋人多,所以海鮮盤超級澎湃。
屋企好鍾意食蟹,除咗新鮮之外,仲有蟹膏添。
試咗兩個新湯底(要預訂)
♨溫泉雞🐔湯底
天麻🐟龍頭湯底
兩款湯底都👍🏻
魚湯超讚,未打邊爐已經俾我哋飲晒哈哈哈。既然頭啖湯叫我地試清楚,點知我哋飲下飲下,飲到差唔多飲晒,飲晒之後就會換豬骨湯,變咗豬骨湯底打邊爐囉。
。
令一款溫泉雞湯底好有趣,個鍋入邊有冬瓜。冬瓜入邊有椰子,椰子上面就有半隻雞,冬瓜圍成一個小圈,侍應好貼心咁樣提醒我哋係個冬瓜圈入邊滾海鮮,到最後錄晒海鮮就可以加上肉類,保持成個湯嘅清甜。個人覺得呢個椰子雞湯底好清甜,就算唔打邊爐,都覺得好飲。
推介:
牛頸脊👍🏻👍🏻👍🏻
牛頸脊就是牛頸至牛膊中間的一段肉,這個部位由於郁動較多,肉質細緻結實、肥瘦適中,可惜唔係任食🙈
牛丸
真係超多爆漿芝士, encore左兩次。
▪️雖然比之前貴左,性價比好高,因為啲海鮮真係超新鮮,同埋好啱大胃王。
▪️欣賞呢一間係食完雞煲換另一個鍋打邊爐,就唔會成鍋油淋淋。
▪️汽水任飲,送鮑魚、燉湯同甜品,總括來講都唔錯。
▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬