築間幸福鍋物

JHUJIAN hotpot
2024-06-10 135 浏览
係台灣既過江龍,人氣火鍋店築間幸福鍋物終於黎到香港啦,作為台灣火鍋fans 既我,當然吾會錯過機會黎食啦🤭一入到店內,店員殷勤既服務態度,未食已經有個好良好既印象。店內既座位都好寬敞,絕對吾會有好逼既情況.未食之前,已經有大約搜尋左一下,有好多人推薦鮮菇奶香湯,另外見到招牌石窩湯都係好想試。其實餐牌上好多種湯底同食物都係好有興趣,款款都十分吸引。店員好快將飲品送上,我叫左冬瓜檸檬,打邊爐飲呢個可以解膩。好快就上湯底,鮮菇奶香湯果然充滿陣陣奶香味,而招牌石窩湯比較之下會清淡一點,兩個湯底一濃一淡,配合得剛好。肉方面我點左日本A5 和牛同松板豬,和牛一擺上枱,色澤同油花分佈已經睇到好鮮嫩,淥完再一啖放入口,有講不出的滿足滿。松板豬亦無令我失望,肉質美味,湯底夠晒濃郁,吾使點醬汁已經好夠味👍🏻至於其他丸類同醬料就係自助吧攞,不得不提個蝦滑,入面仲有花枝,超級足料又夠彈牙,必食之選最後點少得甜品時間,我叫左黑糖牛奶白玉奶酪同蕉糖布蕾。兩隻都好味到停吾到口,奶味香濃又滑溜👍🏻為呢一餐留下一個美好既句號,總括而言,下次會再幫襯試埋其他湯底