2024-01-13
原來呢間餐廳嘅隔離有一間mamaday同朋友行錯咗去另外一邊先知道原來佢哋係分開兩間餐廳由一門口嗰下已經見到佢嘅裝修好特別 一路行上去見到有好多好味色嘅海報 上到去餐廳無論係凳啊 枱啊Menu啊 成個裝潢設計都好特別好似好多元化嘅素材都放晒喺呢個餐廳度佢嘅Menu先係令到我最印象深刻 佢係非常之港式得來 而且每一個食物嘅名都有一種香港人嘅慵懶喺度😂😂好邪惡哪咸蛋牛油果墼肉比薩咩叫減肥 $145佢嘅Pizza真係極之推薦 個人嚟講非常之鍾意食蛋黃嘅嘢 而佢呢一個鹹蛋黃pizza一食就覺得佢冇偷工減料鹹蛋味非常之濃厚 食落去好似仲有少少鹹蛋黃嘅沙沙地 再加上佢Pizza嘅皮係比較薄,佢嘅邊係十分之脆 而且食落去唔會覺得好滯 Pizza皮簿更加顯得出佢上面嘅鹹蛋蛋黃非常之濃郁 仲要再加埋佢嘅蟹鉗將呢個海鮮發揮得好極致 配搭埋佢嘅菜 酸青瓜同埋洋蔥 食落去除咗味道豐富之外 令到成個鹹蛋黃Pizza 一啲都唔油膩有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $145佢嘅賣相睇落去普普通通 但係千祈唔好俾佢嘅賣相呃咗因為佢嘅意大利麵精粹喺佢啲汁度 佢意大利麵連埋佢啲汁食落去係非常之 。再加埋佢有少少魚子醬
好邪惡哪咸蛋牛油果墼肉比薩咩叫減肥 $145
有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $145
佢嘅賣相睇落去普普通通 但係千祈唔好俾佢嘅賣相呃咗因為佢嘅意大利麵精粹喺佢啲汁度 佢意大利麵連埋佢啲汁食落去係非常之 。再加埋佢有少少魚子醬 食意粉嘅麵後再加埋咬魚子醬嘅卜卜脆 成個口感唔會單一 而且如此嘅鮮味吊起咗意大利麵嘅醬
豆腐豆腐豆腐咖啡 $56
豆腐咖啡真係好特別 好少地方會見到有 所以隔離嘅朋友叫咗一杯 佢嘅賣相有少少似Dirty 好啱攞嚟打卡影相 飲落去咖啡味好濃厚 佢有少少似拿鐵 但佢係豆腐味 真係好特別好有趣 我朋友之後有好幾次都會諗起呢間嘅豆腐咖啡問我要唔要過嚟飲😂