2020-03-01
首先師傅會俾你喺759買到嘅濕紙巾,佢話壽司係要用手食!其實日本好多都係用手食,但係舊壽司唔會一攞上手就散咗!啲醬汁滴到成手都係!但係佢就冇比到第二張濕紙巾我哋!可能係因為呢輪好難買到濕紙巾!個前菜好似預備得唔係好夠,佢刮咗個盒好耐先攞到兩個前菜出嚟!感覺好似食埋啲冷飯菜汁咁!講明係廚師拍板,當然係佢整乜你食乜啦!不過通常師傅都會問你有咩唔食嘅!可惜佢冇!仲講到每一樣野都係精心為我地整嘅!一次過就切晒所有嘅魚生出嚟!乜唔係一路食佢一路切嘅咩?最神奇嘅係喺我哋側邊嘅情侶一路食一路影相,好enjoy咁!我同我老公都有啲覺得有問題嘅係我哋!明明啲魚生好梅!個Wasabi又好牙膏!仲不停見到個師傅將啲嘢定來掟去!好多個黑人問號??? 點解藍鯨吞拿魚要落黃芥辣?師傅話係佢獨創㗎!我同我老公都大開眼界!大部份野都係焰燒左一半,師傅話要燒番啲油落去個飯度!講到個飯底又係撈左好多醬汁,完全食唔到日本飯嘅甜味!食完個半熟生蠔我條👅仲好苦!本身好期待嘅海膽飯,見到師傅喺度不停咁刮啲海膽汁,我又真係唔係好想食!個魚湯唔錯,可惜只有兩湯匙!我打開個碗嗰陣時仲以為人哋已經飲左一半!我問我老公,佢話係呀!係得咁少
最神奇嘅係喺我哋側邊嘅情侶一路食一路影相,好enjoy咁!我同我老公都有啲覺得有問題嘅係我哋!明明啲魚生好梅!個Wasabi又好牙膏!仲不停見到個師傅將啲嘢定來掟去!好多個黑人問號??? 點解藍鯨吞拿魚要落黃芥辣?師傅話係佢獨創㗎!我同我老公都大開眼界!大部份野都係焰燒左一半,師傅話要燒番啲油落去個飯度!講到個飯底又係撈左好多醬汁,完全食唔到日本飯嘅甜味!食完個半熟生蠔我條👅仲好苦!本身好期待嘅海膽飯,見到師傅喺度不停咁刮啲海膽汁,我又真係唔係好想食!個魚湯唔錯,可惜只有兩湯匙!我打開個碗嗰陣時仲以為人哋已經飲左一半!我問我老公,佢話係呀!係得咁少咋! 真㗎???豆腐雪糕唔錯!如果真係佢整嘅話係十分之有水準!一個$1600嘅午餐,我哋除咗疑惑之外就係不停的大笑!究竟佢係真心呃我地呀?定係佢真係覺得自己好叻呢?
究竟身邊嘅情侶係真係唔識食?定係禮貌上話好食呢?各種嘅疑問就留俾大家去探討啦!
唔好意思真係冇乜心情影相,咁就當我地發咗場夢。