餐厅: Cuisine Culture
资讯:

估唔到兰桂坊除咗系饮酒嘅地方仲有一间法国西餐厅,由大厦外围睇唔出餐厅入面好warm嘅感觉,可能临近圣诞节入面都摆咗圣诞树氹少许圣诞装饰所以嚟紧圣诞节同另一半黎系唔错嘅选择,不过场面都几full下,大家记得book定位😉焗法式地道古也芝士洋葱汤一种入焗炉嘅汤,餐厅好正宗咁样将面包放汤入面,再放咗古也芝士喺面,好浓郁嘅洋葱汤,饮落仲有少少拉丝,好饱焗香草蒜蓉大虎虾食落平被时嘅蒜蓉半边虾多咗一个层次,香草份量啱啱好,唔会抢咗虾嘅味道法式地道鸭腿配鸭油煎薯仔一嚟到已经闻到好香,鸭腿煎得啱啱好外脆内软,少少金黄色,薯仔用上牛油煎香同样少少蕉感觉ge,两样配搭埋一齐都唔会觉得太肥腻同滞,恰到好处黑松露酱野菌意粉 色香味俱全嘅意粉,由于成本嘅关系黑松露唔算好多,未至于好浓黑松露味,但每一啖意粉都有黑松露味,加入橄榄油,所以意粉好有光泽,香滑爽口的意粉食指大动朱古力心太软配雪糕差d唔记得咗仲有呢个好好味嘅甜品,外脆内软,做到流心效果,绝对系一个满分嘅心太软!朱古力雪糕亦都唔失色,入面有好多chips,两个亦都唔会抢咗对方嘅味道,配合得天衣无缝,为成个晚餐画上完美嘅句号🥰

焗法式地道古也芝士洋葱汤
焗香草蒜蓉大虎虾