2018-06-02
因為要去新都城間實惠睇野,所以就去左板長食晚飯啦。諗起上黎,真係好似好耐都冇食過板長。依間比係調景嶺果間好得多,印像中最近一次去板長好似都2,3年前,就係因為食完覺得唔得,所以冇乜再去。今日係諗唔到食乜又想食壽司而再去。結果係比之前既印像好得多,但係,食完回家路上,我已有D肚痛。回家要沖入廁所,冇幾耐連仔仔都要去廁所(我家有2個廁所)。跟住連老公都要去大瀉...真係好少有,一家三口食完晚飯都要痾囉點訂個pad冇以前咁好,依間果部得A5 Size,真係撞鬼,個畫面咁細,但係Menu既圖又冇咁大,一張圖冇左大半板,要點個菜都要不停掃不停掃唔知係依間係咁,定間間都係咁?以前明明係正常Ipad size,雖然未去到A4但都唔會好似A5咁細囉。最唔好就係,落完單,又冇張單比我睇番叫左乜,黎左乜。食食下都唔知野到底齊未?想睇下部機會唔會有record我地叫左乜,又冇;要靠大家記憶黎數下齊未三文魚,赤貝,八爪魚,同蒸蛋;八爪魚唔係一片片果D現貨,係好味D;赤貝同三文魚都OK三文魚籽軍籃,老公話...唔係真三文魚籽,真三文魚籽係大粒D飽滿D的,依D三文魚籽又真係好鬼細粒,咬落亦冇爆汁,同爭鮮果D差唔多
八爪魚,赤貝,三文魚,和風蒸蛋
三文魚籽
拖羅池魚,吞會魚腩赤酢,槍魷魚,梅真鯛魚,油甘魚網海鹽,火炙帆立貝
天婦羅冷稻庭烏冬
炸軟殼蟹
黑豚露荀卷
鐵板黑椒牛舌
三個人,計埋加一要700蚊,唔係平,但係合理價囉。記碼今次我食唔同壽司食到唔同既魚味,對上一次食,舊舊都冇味的。不過呢,食到最後叫有人問要子薑,我先知原來可以問,我勁鍾意食薑架,但我知得太遲,我都食飽飽囉。記得以前好似一盒盒放係枱比人自己夾架嘛。依家Cheap到要問先有,真係衰。
雖然,新都城間板長好似係好味D,不過食完一家三口都即瀉依點,都真係要諗一諗下次重去唔去。老公話食完日本野都會咁啦,好快有得瀉;但我唔係嘛,除非我食到過飽,如果唔係一般我唔會食完即去廁所的。