<<Thursday Couple 為食記😋👣>> 由於對小曼谷一試難忘,上次去完九龍城,今次嚟到元朗,都想試埋佢呢間元朗嘅小曼谷😂😂🙈🤣正!不過感覺上冇咁大型,冇咁豪華,同埋唔係食燒烤為主,但呢一間都好似質素唔錯,好多人都讚!🥳最緊要係好食!😋😋所以我哋去試啦🤪🤪呢度呢係用電子落單,所以就唔使咁麻煩,同埋喺電子落單入面都會有Menu俾你睇到!User friendly 🤩呢間嘅食物種類同上次九龍城嘅都係差唔多,只不過係少咗燒烤同海鮮咁,不食泰國嘢對黎講都係啲傳統嘢吸引我😋😂😂而海鮮係bonus ! ☺️所以決定今日就試佢嘅泰式美食同小菜等等!睇下係咪都係咁正!🥳🥳我同男朋友叫咗一個飛天通菜!☺️知道呢排當造!嘩😱🥰食落去真係好好味,嘢味之餘,每條通菜又夠新鮮爽口,味道流,SOK 曬啲汁,但又唔會太鹹,小小辣椒調翻個香味,超讚!🥰之後就叫咗個海南雞咁都幾夠嫩嘅,煮得啱啱好熟最好味係個雞髀位,有雞味,不過不失,又未去到太特別!☺️😚之後係我超鍾意嘅海鮮青咖哩,😍😍我敢話,呢一個係我食過最好味嘅青咖喱,☺️🙈濃稠都非常滿意,送飯一流,有甜味同味道夠,又重椰香味,而且
<<Thursday Couple 為食記😋👣>>

之後係我超鍾意嘅海鮮青咖哩,😍😍我敢話,呢一個係我食過最好味嘅青咖喱,☺️🙈濃稠都非常滿意,送飯一流,有甜味同味道夠,又重椰香味,而且佢青咖喱唔會做到好似有色素咁,令人怕怕🤪🤪啲海鮮又夠新鮮,蝦,帶子同魷魚等,都好彈牙,足料!必叫!🥰🥰❤️

當然就唔少得,沙嗲串燒,叫咗豬牛雞各一,好食!無論肉質,味道,正!🤩🤩😝因為有時好怕係出面食嗰啲用同一種醃料同埋同一種醬汁,令到佢哋嘅味道無分別,呢個就盲測都應該知佢係豬牛定雞!😍🤩個醬汁都正,沙嗲加左滿滿嘅花生碎!😍😍好推薦

小曼谷呢度真係好有傳統泰式嘅感覺,食落去每樣嘅食物都覺得好夠鑊氣,同埋好好味!絕對唔會失望🥰🥰🥳

最後就例牌一杯泰式奶茶,夠凍又夠茶又夠奶,正嘅!🤩🥰

之後想推介嘅係芒果椰汁冰,好好飲!😋
唔會太多碎冰,超smooth!啱啱好🤩椰汁同芒果嘅比例一流🥳🥳飲落去非常清涼🤩好推薦🥳