2019-12-27 148 浏览
琴日因為做嘢做到凌晨🤦🏻‍♂🤦🏻‍♂,所以今日瞓到好晏先起身。梳洗完之後就落街食嘢啦,其實樓下有一間我食左好多次嘅日本嘢,我見佢食物質素唔錯,所以決定介紹一下🙈🙈,呢間鋪頭唔係大型連鎖店,所以其實裝修簡單同埋鋪頭都較細。今日決定叫一個芒果三文魚天婦羅卷、帶子海膽蟹棒卷同溫泉蛋汁燒黑豚丼。芒果三文魚天婦羅卷方面,我覺得係較為特別,因為未食過同水果有關嘅天婦羅,大多都係蕃薯同大蝦,不過芒果呢個配搭新鮮之餘,都唔會話有中伏嘅感覺,三文魚係入面啦,至於芒果就包住左佢三文魚,可以一啖放落口嘅Size🤣🤣。帶子海膽蟹棒卷係每次黎到必食嘅嘢👍🏻👍🏻,海膽新鮮之餘,帶子都大大粒,超級鮮甜,蟹肉比啲飯粒包住,三樣放落埋口就一流啦。最後叫左個溫泉蛋汁燒黑豚丼,用料豐富,黑豚肉鋪滿左係飯面到,加埋啲醬汁撈埋一齊食,一個字「正」,食完個肚即刻脹卜卜。對於我食左幾次嘢原因,證明左呢間小店係值得一試,仲要食過番尋味添。