2019-05-30 947 浏览
依家打邊爐真係無分季節,湯底選擇亦都多元化,揀完湯底,配料可以因應自己嘅食量、budget任君選擇。有彈性之餘仲可以迎合唔同口味嘅人👉🏻👈🏻今晚本先大家都冇概念食乜好,行行下唔打唔撞竟然有驚喜喎😮鴛鴦鍋就啱晒貪心嘅我哋🤣麻辣火鍋配養顏花膠雞窩🥁麻辣帶後勁,舌頭會慢慢有種麻痺感,辣得好過癮!鴨血應該係暫時係香港食過最可以同台灣匹敵嘅水準👍🏻 而美人鍋湯底有半隻雞同幾大片花膠,足料!原本以為得半隻雞會唔夠飽,但原來食落都好多肉,而且肉質嫩滑入味。飲埋啖湯夠晒滋補🤤海鮮拼盤嘅海鮮種類豐富!生蠔厚肉脹卜卜,蠔味重。鮑魚厚肉鮮味,海蝦肉質彈牙,貴妃蚌同帆立貝都洗得好乾淨,而且鮮甜味美🤫 所有海鮮食落就知真材實料,雪藏貨係完全比不上的!打邊爐又點可以叫菜先得嫁?🥬 見到餐牌有野生竹笙頓時心心眼😍,因為價錢唔算貴而且好少地方有得食。皇帝菜亦係我打邊爐嘅不二之選,呢到嘅份量我覺得CP值都幾高👍🏻韭菜餃係屬於多肉少菜系列,男朋友一人獨享😂食到一半,有麻辣就梗係要叫支啤酒Gur一Gur啦😹,最後以芒果沙冰作結,因為太飽所以呢個就當係甜品啦🤫雖然而家啲任食火鍋開到成行成市,但我哋一向食嘢都主張貴精不貴多,食

鴛鴦鍋就啱晒貪心嘅我哋🤣

韭菜餃係屬於多肉少菜系列,男朋友一人獨享😂

雖然而家啲任食火鍋開到成行成市,但我哋一向食嘢都主張貴精不貴多,食物質素係遠比份量重要。所以盡可能我哋都會去啲散叫嘅精品火鍋,夫妻肺片位處旺角呢個中心點,我相信呢到會係我地嘅火鍋新竇🤣
2019-05-20