今次去尝尝嘅食肆,老细推介咗几款畀我哋试,黑醋咕噜肉个酸甜滋味,系真系咁柔软入味,啖啖肉劲滑添;烟熏鸡嘅香味扑鼻,口感都烟韧得点,真系食完仲想再食。至于冻食鲜鱿🦑,外皮Q弹,鱼汤泡饭嘅汤头亦都鲜美得嚟,入口暖笠笠嘅,好有家嘅感觉。喺度吃过嘅炒菜虽然唔算惊世骇俗,但都算系咁顺口,青菜火喉就得,不过同其它菜比起嚟,就未算系顶级。环境,就算唔算太阔绰,不过清洁整齐,挂住港式餐牌𠮶种,有啲怀旧feel。如果想试多啲嘢,建议同三五知己或者家人黎,气氛鬼咁浓厚,又唔会尴尬。不过记住要提早订位喇,唔想扑空嘅话。今次唔能够饮个猪肺汤,都有啲失望,下次一定要提早预备!整体嚟讲,呢度嘅体验系「掂」嘅,尤其啱晒同朋友放工之后,嚟杯青嘢,食啲「靓」嘅菜,扮下文君子享受吓生活。下次我啲朋友见面,肯定会再提议嚟呢到,「捞饭」一齐开心。🍻🍲🎉