2021-10-15
一到餐廳,首先一定會俾佢日式庭園既裝修吸引,仲特登整左個小竹林同紙窗,俾人坐係度打下卡。入到餐廳,就會聞到燒牛既香氣,即刻開胃晒!__________________________🔹 A5熊本和王日本和牛 120分鐘任食 午市$568收加一👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ⭕️,不過要揀黎食包左一個鴛鴦火鍋,火鍋底6揀2,我揀左海膽牛奶豆乳同龍蝦蕃茄湯底,湯底味道好出幾鮮味,個人中意龍蝦🦞個湯底多啲.每個set 都會送一盤特選刺身拼盤,刺身融雪做得唔錯,唔會咬到舊冰咁,味道都鮮甜,尤其是舊帶子,又夠晒大大粒.任食set仲有得任叫啲串燒,天婦羅,壽司,海鮮,油揚炸物,湯麵丫咁最主菜梗係燒肉喇,熊本和牛無限encore .牛除左油脂感強既和牛,亦有肉味較濃既SRF美國金標極黑和牛同澳洲和牛可以揀,以下主要講既都係日本和牛😍要食返夠本.▫️牛肩胛係咁多種之中最油脂豐富既部位入口啖啖都係油、由於脂肪比例高、肉身無乜咬感、而且牛味都偏低.▫️牛上脾脂肪比例無咁高、比較有咬感同牛味.▫️牛三角油脂感同牛味相對balance 既一款.▫️牛背峰油脂亦係偏強既一款、但因為帶有筋位、
__________________________
🔹 A5熊本和王日本和牛 120分鐘任食
午市$568收加一
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ⭕️,不過要揀黎食
▫️牛肩胛
係咁多種之中最油脂豐富既部位
▫️牛上脾
脂肪比例無咁高、比較有咬感同牛味
▫️牛三角
油脂感同牛味相對balance 既一款
▫️牛背峰
油脂亦係偏強既一款、但因為帶有筋位、又會有啲嚼頭
▫️熊本和王
好大塊、大塊過我隻手掌
建議既食法係燒完之後、卷起黎食
由於面積較大、唔同既風味都會食到
入口先係油脂味、啲筋位會令你嚼下佢、咬下咬下啲牛味就會慢慢感受到
除左燒肉,佢呢度既天婦羅都非常出色
明顯係新鮮炸、唔係翻炸
個炸衣微微地脆、但唔會太硬身
表面洒左啲鹽調味、份量好適中
好好味、堅要襯熱食
串燒方面推薦食雞心串,惹味得黎,口感微脆
雞尾呢就覺得油左少少,唔太推薦
‼️宜家仲做緊生日優惠,三人同行,一人半價
服務都好深印象,會主動幫你加湯,倒湯時會主動用手擋住唔,怕會濺到客人身上