2020-11-29
前幾日去食晚飯,之前因為食得太多肉所以想食啲素食。於是揀咗呢一間素菜店。佢裏面嘅裝修以白色為主,好少餐廳係咁樣, 但一啲都唔會覺得奇怪同吾舒服,同埋感覺似係一間Cafe。首先叫咗個不可能TM肉醬意粉,佢哋用咗一隻係植物中嘅肉叫做不可能肉,如果佢唔講嘅話我真係以為自己食緊肉醬, 同埋本身佢個意粉都整得好好食,個意粉好煙銀,醬汁亦都好好味甜甜地酸酸地少少鹹味,非常好食另外我哋叫咗個墨西哥脆片配秘製辣沙沙醬,個醬汁都好墨西哥,酸酸辣辣再加埋啲蕃茄粒,中和返個沙律醬同埋墨西哥脆片嘅膩感覺,好開胃,睇波飲啤酒食一流。素材就食得多之前,但係呢一間真係比到你好似食緊普通餐嘅感覺, 因為食開嘅蔬菜都係比一般菜式冇咁好食,而呢一間就完全冇呢個問題,相反佢就煮得好好食