2007-11-12
11月10日,我地一行3 pair人原本想去上次我valentine's day同我bf食果間鐵板燒ga,但可惜執左... 咁我地就去book左o係dates食,預祝其中一個朋友仔生日,滿心期待食果度果d鵝肝,仲難得今次張vip card終於都用得添. 我地叫左3客鵝肝,3個唔同o既意大利飯,1客局田螺,1客白酒忌廉青口,1客雜菌雲吞,食完之後仲叫左3個甜品添. d野食黎o既時候我已經覺得d份量少左好多,起碼我唔覺得飽,但大家都覺得好味. 但係之後想埋單就令我地一肚火!首先有個fd就叫埋單,我bf就打算比card,因為有discount,9折,如果用vip card都有9折,但唔想d數咁亂,佢就想用card比左先再計. 個waiter伶到張單埋黎,我地就問係咪折左ga喇? 個waiter就好唔好禮貌咁話出左單,無得改ga,如果要折,就o係出單之前講. wa... 我地即刻火起,我地叫埋單果陣佢都無問,佢話佢地"black and white"寫左o係門口,講明左要出單之前講要折wor! 我地就淨係見到我地隔離有個牌話DBS信用card有9折,哩個牌都係black and white w
首先有個fd就叫埋單,我bf就打算比card,因為有discount,9折,如果用vip card都有9折,但唔想d數咁亂,佢就想用card比左先再計. 個waiter伶到張單埋黎,我地就問係咪折左ga喇? 個waiter就好唔好禮貌咁話出左單,無得改ga,如果要折,就o係出單之前講. wa... 我地即刻火起,我地叫埋單果陣佢都無問,佢話佢地"black and white"寫左o係門口,講明左要出單之前講要折wor! 我地就淨係見到我地隔離有個牌話DBS信用card有9折,哩個牌都係black and white wor! 佢無理我地! 咁我問佢member card呢? 佢話都係要o係出單之前講! 我覺得根本張單唔係無得改,係佢唔肯改! 我地埋單唔係一百幾十,係九百七十幾蚊wor,佢果d又唔係電腦入數單,只係一張計數機出果d紙條仔!點會唔改得?? 仲有就係,我問如果我唔埋單住呢?想叫多樣野食呢?咁佢就話得wor,咁即係擺明玩野je!! 態度又唔好! 我地去食野係要間餐廳serve我地,唔係o羊叫service charge?? 我地唔係去食fast food wor!! 之前去食佢都會主動問我地有無o羊o羊card呀咁,喂!我入去食野唔係要睇晒你地所有notice先叫野食呀嘛? 之後我地都有比到$,但唔會再去lor! 仲要出到門口先見到果張"black and white" 係得3份1張A4紙咁大,仲要係用手寫中文字,大概意思係寫所有優惠(信用卡)必須於結帳前出示... 咁上下... 咁如果我係外國人,係咪成世都唔會有9折??
唔係蘇施黃介紹,我地都唔會去食,幫襯左咁多次,d service越來越差!d野食好味又點?食完之後一肚火又點會再去!!唔係為果幾十蚊同佢嘈,係真係比$比得唔開心!佢地寫到明有折都唔比折人!真係睇佢幾時執!!