2019-06-11
今日小朋友學校有活動,所以去咗天后附近接佢放學,諗住搭地鐵回家經過呢間甜品店,門口係蘇拖黃推介,小朋友又話想食甜品,所以一於去試一試原來呢度甜品選擇都幾多,中式西式連台式甜品佢都有,價錢都算合理大熱天時最緊要飲番杯涼透心嘅飲品,呢杯芒果益力多沙冰就啱晒啦,飲落肚嘅時候真係非常之冰凍,加上芒果味充足,加埋益力多酸酸甜甜,好好味其實講真我食甜品唔算特別太喜愛,只係當陪小朋友,不過呢度有呢款鹹蛋黃魚蛋,我覺得幾特別,鹹蛋黃用好香加上有少少微辣,魚蛋都幾大粒最緊要夠彈牙,配埋鹹蛋黃醬一齊食,非常好食。小朋友嘅甜品終於黎啦,就係心太軟,即叫即做等左15分鐘先有得食,加埋綠茶雪糕,成個感覺唔會太甜,心太軟當然要有軟心朱古力,而且仲要係有流心嘅感覺,先夠正宗,心太軟除咗好食之外,賣相都好緊要,小朋友一見到碟上面有三隻啤啤,回家之後都仲記得,同埋已經講咗下次學校再有活動一定要再嚟食。