太太2日前生日,今晚補食生日飯,之前已經嚟食過,記得d食物質素好好,所以今晚再嚟。頭盤叫咗鵝肝焦糖燉蛋, 係冷盤,配多士,可能已經好肚餓,所以覺得好好味。另一頭盤係白酒煮青口,青口唔係好大粒,但份量以頭盤嚟講都唔算少,青口好新鮮,食落肉質鮮嫩,白酒汁好入味。我地覺得頭盤已經好大享受。主菜叫咗慢煮牛肋條日式燒汁,刀切落去已經知肉質好嫩,除咗食材質素好,個汁亦煮得好,襯托出牛味更濃郁,我同太太都話冇得彈。另一個主菜係煎鯛魚配帶子,兩件魚柳本身雖然唔算好正,但廚師烹調功夫到家,將魚皮煎得好脆,調味又好好,完全將件魚柳提升咗,食落都好正。跟住食埋個甜品,法式蘋果批配雪芭。我覺得呢間係觀塘區質素較高嘅西餐廳。下次將會再去嘆下佢地嘅靚牛扒。
我地覺得頭盤已經好大享受。
跟住食埋個甜品,法式蘋果批配雪芭。
我覺得呢間係觀塘區質素較高嘅西餐廳。
下次將會再去嘆下佢地嘅靚牛扒。
法式蘋果批配雪芭
煎鯛魚配帶子