2019-04-15 199 浏览
今晚又去了沙田跟家姐去做瑜珈,見啲同學仔越做越fit,我就毫無進步,因為每次做完瑜珈我都食番好多嘢。今晚都唔例外。去咗附近的麵店食dinner,因為呢度就腳,而且大間,坐得比較舒服。我哋叫咗好多嘢。【原味牛肉湯麵】家姐叫咗原味牛肉湯麵,麵底要了粗麵。碗麵有好多牛肉,腍得來又入味,麵質也不錯,有口感。【滷肉蛋拉麵、韭菜雲吞米線】我比較貪心,所以叫了一個雙排雙格餐,一次過可以食到滷肉和滷蛋,同埋韭菜雲吞。滷肉好入味好鬆化,拉麵無梘水味,韭菜味道好正。小食叫咗【肉燥時菜】、【酥炸腐皮蝦卷】和【滷水雞中翼】啲油麥菜灼到好腍,加埋肉燥好香口。蝦卷層皮好脆口,內裡的蝦肉幾彈口。滷水雞翼入晒味,好腍,好易食。至於飲品就配了【蜂蜜柚子茶】和【椰香胚芽奶露】柚子茶清新之餘夠香甜,而椰香胚芽奶露好好飲,好澴香。每次家姐都話唔明點解我可以食咁多嘢,其實答案好簡單,唔食點有力減肥?

我哋叫咗好多嘢。

【原味牛肉湯麵】

【滷肉蛋拉麵、韭菜雲吞米線】

小食叫咗【肉燥時菜】、【酥炸腐皮蝦卷】和【滷水雞中翼】

啲油麥菜灼到好腍,加埋肉燥好香口。

蝦卷層皮好脆口,內裡的蝦肉幾彈口。

滷水雞翼入晒味,好腍,好易食。
至於飲品就配了【蜂蜜柚子茶】和【椰香胚芽奶露】
柚子茶清新之餘夠香甜,而椰香胚芽奶露好好飲,好澴香。