今日过开来太古城见个客。又系时候揾下有咩食啦。同朋友一齐揾,揾到呢一间餐厅。 算系法国餐厅。 见评分都唔错所以就book咗七点钟。两位。一到步觉得环境都唔错。今日礼拜四竟然到差不多坐满。叫完𩠌。有个朋友又话一齐嚟食。 所以叫老细+1个位。见佢都比较满。冇刻意要求玩张大枱。不过老实讲张枱系细咗啲嘅。老细亦都冇主动换张大啲嘅枱比我地。算啦放工都攰攰地, 就坐得亲热啲啦。就系原本叫咗嘅嘢食上面再加左个龙虾意粉。怕多咗一个人会唔够食。叫左呢啲。一、餐前面包。 其实睇个样都知唔好食。 一拎起手。冻嘅。 我自己觉得面包最紧要就系要够热。先来第一个失望。二、焗田螺。Garlic and parsley butter。 成个面都系绿色嘅。个样都几靓咁㖞。不过食落就真系好一般。冇咩味。亦都食唔到选用嘅香味。三、墨西哥鸡肉馅饼。 失望完两样野之后。终于你返个比较正常嘅𩠌。我馅饼嘅皮算几好食。合格啦四、意大利云呑。一放落黎。又系一个哗字。其实呢个𩠌佢可以叫大碟或者细碟。由于系喺第三个朋友话嚟之前我哋叫嘅。所以叫咗细碟。个卖相真系好唔得。放上碟似宠物食物。味道算系合格啦。插曲老细突然间走过来。话我地原本系某订
今日过开来太古城见个客。
又系时候揾下有咩食啦。
同朋友一齐揾,揾到呢一间餐厅。
算系法国餐厅。 见评分都唔错所以就book咗七点钟。
两位。

一到步觉得环境都唔错。今日礼拜四竟然到差不多坐满。

叫完𩠌。有个朋友又话一齐嚟食。

叫左呢啲。

二、焗田螺。

三、墨西哥鸡肉馅饼。

四、意大利云呑。
一放落黎。又系一个哗字。
。味道算系合格啦。

插曲

老细突然间走过来。话我地原本系某订位平台定位时候系话两位。而家最后嚟咗三位。所以个优惠部份将会取消。其中一个主菜将为冇折扣。
原本道理想我都会同意。 我都会讲道理觉得呢个情况都算合理。但系始终会唔满意。系我加位时候你冇讲。响我加咗𩠌之后你亦都冇讲。不过算啦。都会继续食嘅
不过印象分即时下跌。

五、西冷。
牛扒始终系牛扒。冇得输。我唔否认呢个我觉得都几好食。

六、龙虾扁意粉。

呢个真系好唔得。个意粉个汁唔知佢点煮㗎呢。浸味好腥。又冇其他海鲜只系有龙虾咋㖞。唔明个腥味系边度走出嚟。。。朋友亦都俾咗意见话过龙虾啲肉唔太新鲜。大家千祈唔好叫呢一个。

七、甜品叫咗朱古力心太软。同埋苹果批。
正常质素。有优惠都可以食下嘅。正价我就会建议大家skip 了。 过隔离京林屋食雪糕好过啦。

其实服务都正常。环境唔错。

但食物质素真系好参差。

Tips :
1/用某订位平台订位人数要准确。👨‍👦👨‍👨‍👦
2/其实呢间餐厅我唔会再嚟㗎啦。不过如果读者真系谂住试嘅话。叫西冷牛扒啦。😂
餐前面包
Chicken  quisadilla    墨西哥鸡肉馅饼
Ravioles  du  royans  意大利云吞配牛肝菌忌廉汁
西冷扒
Lobster  linguini  龙虾扁意粉