2018-02-19
休息咗一段時間,慶祝返新工!喺Vibes飲杯quick drink之後就去隔離嘅極尚大喜屋食8:45,早咗到,喺門口排一陣隊等入坐,店員每位都派定一叠點餐紙,等大家一埋位就可以即刻落單😲埋枱落單後5分鐘到,食物就陸續嚟到面前,好嘢開餐!爭取時間排住隊落單:今次好好彩有得坐卡位:有得飲酒,不過我冇試:呢度竟然有得飲解茶同果汁先生:首先嚟到嘅係海膽軍艦,以為只係會喺壽司飯放一塊仔海膽,原來都幾足料(如圖),色水金金黃黃,質感軟滑,食落唔會腥唔會嗆喉,好有濃郁嘅海水味,值得一讚係食嗰陣紫菜仲係好脆嘅!之後嚟嘅係刺身,今次點左松葉蟹腳、三文魚、油甘魚、帶子、馬刀貝同赤貝,全部都好新鮮!!!最好食係油甘魚,師傅俾咗腩位我哋,油脂豐富又夠肥美,好好味😍燒物揀咗味醂魚乾,好香脆魚味又濃,好啱送酒,可惜唔係星期五,唔敢飲酒😅甜品有蜜瓜雪條、Haagen Dazs雪糕同Movenpick揀,幾肥都要食埋佢吖!Anyway,今次已經食咗我成個二月嘅Quota,嚟緊要努力減磅啦!
爭取時間排住隊落單:
今次好好彩有得坐卡位:
有得飲酒,不過我冇試:
呢度竟然有得飲解茶同果汁先生: