2019-02-08 85 浏览
今日突然之間有啲想食中菜於是就同埋幾個朋友去咗尖沙咀一間都幾大但係比較隱蔽嘅中菜館食飯呢度比較有特色嘅就係分別有中式點心菜等等亦有台灣料理同埋一啲四川上海嘅菜式 可以話係集合左唔同類型鋪頭菜式今次嚟到我哋分別叫咗幾籠蝦餃奶皇包等等嘅點心覺得佢嘅奶皇包比較出色因為入邊食嘅時候仲係好熱亦都好香奶黃味同平時食開平平哋嘅奶皇包唔同另外我哋叫咗三隻鍋貼試吓 鍋貼都幾大隻隻咬落去嘅時候仲係好熱 入邊嘅肉食落去都幾juicy!難得嘅事我哋喺下午嘅時間去食但係都叫咗水煮魚 呢個水煮魚食落去好大碟可能夠4至5個人食 食落去麻辣味好重 一路食一路嗌晒過癮 但係就唔建議唔食得辣嘅朋友先啦 鍾意食辣嘅朋友可能會幾滿意 入邊分別有一啲蒟蒻魚同埋豬紅因為想有一啲澱粉質落肚我哋叫咗一個蛋白炒飯 價錢雖然比較貴但係份量都幾多同埋食落去幾香幾有鑊氣 酒樓黎講呢個炒飯質素都算中上 個人最鍾意嘅可能係呢一度嘅薑茶湯圓同埋胡椒酥餅 呢兩碟小菜雖然唔係咩特別菜但係普通嘅中式酒樓未必見到 同埋覺得佢嘅薑茶湯圓味道幾甜入邊嘅湯圓亦都有少少嘅薑味個人亦都好鍾意食湯圓 胡椒酥餅嘅外層亦都 好有口感食落有好多層好鬆化 同埋亦都幾大舊 價

因為想有一啲澱粉質落肚我哋叫咗一個蛋白炒飯 價錢雖然比較貴但係份量都幾多同埋食落去幾香幾有鑊氣 酒樓黎講呢個炒飯質素都算中上 個人最鍾意嘅可能係呢一度嘅薑茶湯圓同埋胡椒酥餅 呢兩碟小菜雖然唔係咩特別菜但係普通嘅中式酒樓未必見到 同埋覺得佢嘅薑茶湯圓味道幾甜入邊嘅湯圓亦都有少少嘅薑味個人亦都好鍾意食湯圓 胡椒酥餅嘅外層亦都 好有口感食落有好多層好鬆化 同埋亦都幾大舊 價錢唔算貴建議大家嚟到可以叫返一碟試下

呢度都幾適合一家大細或者同朋友嚟呢度食 因為食物嘅質素都ok同埋呢度嘅服務員唔似平時酒樓咁趕 都幾有禮貌所以個人都幾鍾意呢度