2021-06-09
父親節就黎到啦,因為正日唔得閒,所以我地今年提早左慶祝。今年我地去左位於尖沙咀既【古琴雅苑】慶祝,原來古琴雅苑依家餐牌做緊父親節淮揚美饌頌親恩,有幾個唔同既套餐可以選擇,不過我地今次就冇叫套餐。✅烤北京填鴨 半隻 $185北京填鴨上之前有一口酥食,入口香脆,有鴨油香。用麵餅包住鴨皮黎食,再加上其他配料,味道都唔錯。✅京醬爆肉絲 配荷葉包4件 $138荷葉包做得幾出色,入口好軟,配上肉絲黎食,幾好味。✅意大利黑醋骨 $98依碟黑醋骨都幾大碟,醬汁調得幾開胃,酸酸甜甜幾好味。✅帶子賽螃蟹 $138帶子幾甜,一共有幾片,賽螃蟹用黎伴飯都係一個唔錯既選擇。總括黎講,今餐都食得好飽,食物價錢合理,餐廳既位置都幾方便。💕尖沙咀北京道12A號太子集團中心15樓#foodiehk #hongkongfoodie #hkigfood #hkeats #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodblog #香港美食 #hkfood #hkfoodblogger #foods #yummy #fotd #foodtagram #dinnerhk #hkgirl #cooking #
✅烤北京填鴨 半隻 $185
✅京醬爆肉絲 配荷葉包4件 $138
荷葉包做得幾出色,入口好軟,配上肉絲黎食,幾好味。
✅意大利黑醋骨 $98
依碟黑醋骨都幾大碟,醬汁調得幾開胃,酸酸甜甜幾好味。
✅帶子賽螃蟹 $138
帶子幾甜,一共有幾片,賽螃蟹用黎伴飯都係一個唔錯既選擇。
💕尖沙咀北京道12A號太子集團中心15樓
#foodiehk #hongkongfoodie #hkigfood #hkeats #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodblog #香港美食 #hkfood #hkfoodblogger #foods #yummy #fotd #foodtagram #dinnerhk #hkgirl #cooking #foodporn #igers #hkig #hongkong #photooftheday #hktravel #ufoodhk #love #instalike #hk #followme #foodpics