2008-01-09 1 浏览
雖然小弟唔算係好年輕,但真係無印象多年前Burger King係香港市區有分店既時候有無試過,所以就當佢今次返黎香港市區我第一次試食,開頭諗住同Triple O's 咁上下價錢,點知呢度比較平,有d三十幾蚊,有d仲平到廿幾蚊就一個餐,結果我叫o左呢個炭燒漢堡餐只係廿六蚊,典型美式漢堡餐,有包有薯條有汽水,汽水同薯條唔算突出,不過個包比我想像中好好多,首先雖然佢無Triple O's 果d咁大個,大約同m記果d差不多,反而仲適合我,因為小弟細食,一咬落去,個包已經贏晒m記,比較軟身,唔似m記果d又硬又乾,塊肉更加唔駛講,m記近年質素越黎越差,又係又乾又無肉汁,仲加上肉質都係差o左好多,呢度就唔同,雖然唔係話好多內汁,但起碼食倒有,再加埋佢有兩樣醬係入面,一種白色一種深色,雖然唔知係乜,總之就好配合個包,再加埋d我喜歡食既洋蔥,呢個包都真係算非常好了。諗返轉頭,當年點解佢會敗退呢?可能以前已經係咁上下價錢,咁m記真係平佢好多,但而家m記都唔係平得佢幾多,你比我揀我一定選擇比多幾蚊,質素大大提升,可能分店仲係唔多,希望今次多d人識欣賞,唔好再輸多獲,可以做大佢同m記爭下就好了。下次再黎!