2024-01-22
🌟餐廳:㷫烚烚📍地址:旺角登打士街56號家樂坊8樓802號舖💰價位:~$200 - $400⏰營業時間:星期一至日 16:00 - 23:00📱電話:25502802 / 52328887雞煲、火鍋及海鮮就食得多,有冇諗過一個價錢就可以歎足哂咁多款?朋友仔今日帶我嚟到呢一間「㷫烚烚」,可以食勻任點前菜、雞煲、海鮮拼盤、羊肉煲、火鍋放題及各款飲品,性價比極高,即刻介紹吓先!———————————————————🔹前菜小食任點任吃提供多款小食,包括椒鹽魷魚鬚、椒鹽雞軟骨、麻辣鴨血、皮蛋豆腐等等,種類選擇非常多!我就最鍾意麻辣鴨血,椒麻味香濃,微微辣,再加上嫩滑嘅鴨血,食得好過癮!———————————————————🔹招牌火焰雞煲店員送上大大煲香噴噴嘅雞煲,加入茅台酒即叫即炒,鑊氣十足,香辣火噴噴!雞肉及配料份量十足,肉質嫩滑得來,醬汁濃郁嘅酒香味,值得一試!———————————————————🔹蒸時令海鮮拼盤嘆完雞煲店員就送上一大盤新鮮即蒸嘅海鮮拼盤!有齊鮑魚、扇貝、大蝦、大顯、聖子、魷魚、粉絲及粟米等等,加入惹味嘅蒜蓉辣椒醬蒸制,包羅萬有,超豐富!我就最鍾意粉絲及扇貝,扇貝肉夠晒厚身
📍地址:旺角登打士街56號家樂坊8樓802號舖
💰價位:~$200 - $400
⏰營業時間:星期一至日 16:00 - 23:00
📱電話:25502802 / 52328887
🔹前菜小食任點任吃
🔹招牌火焰雞煲
🔹蒸時令海鮮拼盤
我就最鍾意粉絲及扇貝,扇貝肉夠晒厚身啖啖肉,粉絲索盡蒜蓉辣椒及海鮮精華,食得好滿足!
🔹雙冬羊腩煲
主角出場!
我哋今日嘅火鍋就揀咗雙冬羊腩煲,先歎番個古法炮製嘅羊腩煲,之後再用呢個湯底吃盡埋火鍋放題,無得輸!雙冬羊腩煲材料份量十足,羊腩大大件,炆煮得夠淋身及入味,配料加入蘿蔔、馬蹄及粟米,夠晒豐富!
🔹火鍋放題
意猶未盡嘅我哋就進入任飲任食嘅火鍋環節!呢度仲提供埋M9 和牛,牛胸爽等人氣牛肉部位,出邊嘅火鍋自助配料區更加包羅萬有,有齊各式丸類、蔬菜、炸魚皮、出前一丁、汽水、冷泡茶、西米露及涼粉甜品,超多選擇,仲有一款啱你心水!
😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
———————————————————
👅整體小總結
一個價錢就可以食勻咁多款美食,性價比夠晒高之餘,質素亦有保證!
主打嘅火焰雞煲,有店員即場炒製,加入茅台酒後達致火焰效果,打卡一流!
火鍋放題嘅配料選擇眾多,包羅萬有,特別推介呢度嘅羊腩煲,份量十足,而且炆煮入味,冬天黎食暖身又滋補!