2021-02-14
奉勸大家千萬千萬吾好去尖沙咀個間十二味!就算幾肚餓都吾好去尖沙咀個間十二味!有得揀無得揀都吾好去食尖沙咀間十二味!我今日同朋友去位於尖沙咀赫德道既十二味聚餐。呢間鋪有落場時間。我同朋友4:30pm入到店鋪坐低點單。叫左兩杯野飲,一個紅糖糍粑,一個水煮牛肉。落完單過左一陣,有個店員a走黎同我地講:水煮牛肉要等半個鐘。無問題,照等(當時係4:36pm)!等左五十分鐘左右(當時5:30pm),嗌個人黎問下,店員 b 話水煮牛肉一早無哂,話通知左。我同我朋友都話無人同我地講,而左右兩邊枱既人都好好,開口幫我地,話佢地都有聽到:係叫我地等半個鐘,而吾係話無。店員b就話無計啦,真係無哂,話廚房張單都刪左,咁我話:依家叫另一個餸(辣子雞) 叫廚房拿拿臨整好送上黎。店員b 就話無辦法,廚房好忙。我話:依家係你地問題,無個樣餸吾講,照落單。依家叫你整第二樣又話吾得。店員b就叫我地去第二度食,我指住個時間話5點半,我地去得邊度食?店員b就堅持話無辦法。幫吾到我地,叫我地埋單去。呢個時候,另一個店員c 走上黎咩都吾講想直接拉走店員b !先吾理我地係咪有爭執,一個店員同個客人講緊野,另一個店員走黎拉走佢點都係
就算幾肚餓都吾好去尖沙咀個間十二味!
有得揀無得揀都吾好去食尖沙咀間十二味!
我今日同朋友去位於尖沙咀赫德道既十二味聚餐。呢間鋪有落場時間。我同朋友4:30pm入到店鋪坐低點單。叫左兩杯野飲,一個紅糖糍粑,一個水煮牛肉。落完單過左一陣,有個店員a走黎同我地講:水煮牛肉要等半個鐘。無問題,照等(當時係4:36pm)!等左五十分鐘左右(當時5:30pm),嗌個人黎問下,店員 b 話水煮牛肉一早無哂,話通知左。我同我朋友都話無人同我地講,而左右兩邊枱既人都好好,開口幫我地,話佢地都有聽到:係叫我地等半個鐘,而吾係話無。店員b就話無計啦,真係無哂,話廚房張單都刪左,咁我話:依家叫另一個餸(辣子雞) 叫廚房拿拿臨整好送上黎。店員b 就話無辦法,廚房好忙。我話:依家係你地問題,無個樣餸吾講,照落單。依家叫你整第二樣又話吾得。店員b就叫我地去第二度食,我指住個時間話5點半,我地去得邊度食?店員b就堅持話無辦法。幫吾到我地,叫我地埋單去。呢個時候,另一個店員c 走上黎咩都吾講想直接拉走店員b !先吾理我地係咪有爭執,一個店員同個客人講緊野,另一個店員走黎拉走佢點都係無禮貌啦!有無尊重我地? 店員b就同店員c 講返件事,咁個店員c 就叫走左b 話幫我地轉另一個啦(辣子雞),叫廚房整快啲,轉個頭5分鐘都無,另一個店員d 無啦啦拎左盤手煮牛肉上黎,話岩岩返貨,即刻整左比我地。下?吾係話廚房張單都刪左既咩?咁我地都算,要左盤水煮牛肉,叫佢取消後個辣子雞,食左2分鐘都無。店員c 拎住盤辣子雞上黎,我地話取消左啦。然後隔離枱既女人叫我地埋左單先,話睇清楚張單有無收多錢,有既佢地都可以做個證人。埋單仲誇張!第一次張單 $1760;第二次$440;第三次$277(呢個先岩)。初三赤口搵啲咁既野黎搞!🙄🙄