我希望我可以客觀咁交代件事。我朋友今晚本身book左七位,六點半,但有一位朋友失約,最尾六人入席。黎到坐低,就聽到有一位佢地既同事開中央咪搞gag,已經打個突,一來未食過放題會有人好似開talk show咁叫咪,二來佢叫咪既聲量完全另到我地傾唔到計,食一餐飯好多時係志在食環境同傾計,但係佢有能力可以完全破壞哂衣兩樣野。跟住叫第一轉,刺身壽司遲遲唔上,要過半個鐘,再落多張,先黎到第一轉。黎左第一轉無耐,原來同場有人生日,我食過有d放題都會為主人翁興生,佢都會,但同時間佢竟然會熄哂所有燈,係黑哂,果一刻除非你有好好既夜視能力如果唔係你根本食唔到任何野,為時我唔想作大,係三,四分鐘左右。跟住玩完開番燈,食左三幾個字,無啦啦就有位中年大叔無聲無氣咁隊張單埋黎,當我地六半入席,果時我睇錶七半未到,有d放題早3個字last order,無問題,有d早半個鐘,都無問題,但我食得一個鐘都無,叫既野你拖我時間黎得一轉,仲要三番四次咁比人打斷用餐既心情,果下已經食咩都無味。跟手望一望張單,噫,計左七個人wo,咁唔緊要,咪同佢講番聲我地六個人黎左,改番佢law,但係佢話入左單,唔改得?!真係唔知好嬲定好笑,
我希望我可以客觀咁交代件事。

跟手望一望張單,噫,計左七個人wo,咁唔緊要,咪同佢講番聲我地六個人黎左,改番佢law,但係佢話入左單,唔改得?!真係唔知好嬲定好笑,第一,由頭到尾我地落單都係寫六位。第二,你要早埋單,fine,係咪應該同我地講番聲幫我地埋一埋張,佢唔係,就咁樣車張單埋黎,唔睇唔問,一句話入左單無得改就老屈。第三,你要早,係咪早到咁離譜?咁不如好似食麥記,比左錢先有野食,咁樣仲好我唔洗食到一半比又要比你阻住。第四,之後佢地經理埋黎,話佢地係六點十五分開始,我仲奇,原來我地仲要食少三個字,當然,唔係貪佢三個字,衣個係邏輯問題,因為你地booking話係幾點開始,好自然我地就係約幾地,打個比如,你話七點入得,我地就係七點左右黎,但係食左唔夠半個鐘你就話要埋數,仲要大d客話六點半已經開始計時,只不過你地唔知,咁都得?!同佢講佢同事mark錯野比錯料,佢就話衣d係口同鼻拗?!aaa

講番食物,其實老老實實我地食得9個字,之後都無心情,質素不過不失,刺身正常(但走單),壽司正常,沙律唔知點解好Q大碟,想叫基本野如中華沙律,螺肉,紅色八八爪魚仔,一概都無,我係覺得佢個炒雜菜叫好食d,再簡單d講,如果你食過大喜屋 同 滿屋,佢大概係人地七,八成既質素,但其如既就九流。

各位,如果你想傾下計食環境而唔係好似去左特賣場咁,如果你想食番合理既野而唔係去到一半竟然就要"被"埋單,如果你想有問題而d staff係幫你解決而唔係走左去又或者要你硬食既話,尖咀真係,真係仲有大把選擇。
题外话/补充资料: 仲有佢叫咪果位人兄會硬sell自己faceBook
2015-05-09