今天同朋友一齊去行山,在藍田啟田商場附近落山後感到有d肚餓,地面全部都係小食店舖,見到有好幾個人在買野食,行過去睇下原來是賣韓式食物 ,疫情下冇得去韓國玩就好想食, 所以就行去睇下有咩好食先,老闆娘很窩心,推介佢地既以下既招牌菜:五花腩紫菜卷$58: 每日都新鮮人手包製,在紫菜包飯中放入厚厚的五花腩和青瓜條、爽脆黃色蘿蔔 、幼條紅蘿蔔🥕;五花腩不會太肥但是很爽口 ,仲有一些蛋條和生菜,最特別是兩塊紫菜夾住啲飯再卷住蛋條、蘿蔔、青瓜 、紅蘿蔔 、生菜🥬做壽司捲, 食起來很爽脆味道啱啱好 ,飯又不會太多 ,不僅能滿足你的味蕾,還能滿足你的胃,真是又有營養又好味!泡菜煎餅$25: 一盒有4塊,全用純泡菜煎出來的,食每啖都有泡菜,但是食落口外酥內軟,好似蛋餅既口感,煎得個面很脆口金香,唔會感到很油膩,食多塊就開始感到有少許微辣,但尚可接受!迷你泡菜$8: 味道唔會太咸辣,酸酸甜甜,可用作開胃前菜 ,而且清脆爽口,適合香港人既口味!+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

+++++++++++++++