2021-06-14 1010 浏览
最近多番出嚟食晚飯,皆因午市同晚市係食物方面都會有分別,晚市當然比較多款式口味選擇,咁樣一邊食心情特別好,今晚又去咗旺角呢間居酒屋飲飲食食已見店內坐滿食客就知人氣旺盛,餐牌上有多款日式料理菜式,前菜小食、炸物、沙律、燒物、刺身、一品、壽喜燒以及石板燒等美食夠晒吸引,點番幾款美食逐一享用先來有前菜麥粒味噌青瓜,入口清爽又帶點味噌香甜味再來有日本直送炸池魚仔,炸得香脆可口,同時食到池魚仔肉質鮮甜又惹味咁都要飲杯鮮檸檬威士忌梳打,配上十多片冰鎮檸檬片,飲落透心涼串燒有我至愛嘅啖啖肉燒雞棒同煙肉車厘茄串,食落滿口肉汁囗感十足之後有呢款石板燒美國安格斯,而且份量足有250g安格斯肉質肥美飽滿,店員已切件塊放便逐件放上石板燒,陣陣肉味滲出,一邊燒住再視乎肉質燒熟程度再淋上醬汁燒一燒就可以上碟品嚐,熱辣辣嘅安格斯牛肉,入口香嫩肉味濃厚,油脂香甜食得滋味最後有蒲燒鰻魚丼係必點美食之一,豐厚嘅燒鰻魚肉,肉嫩飽滿又香脆配啖飯特別好食,不知不覺又享用完一餐美食。
先來有前菜麥粒味噌青瓜,入口清爽又帶點味噌香甜味
之後有呢款石板燒美國安格斯,而且份量足有250g
配啖飯特別好食,不知不覺又享用完一餐美食。